GÜNDEM

“TÜPRAŞ KATMA DEĞER OLUŞTURMAYA DEVAM EDİYOR”

Tüpraş, dönüşüm kapasitesinin katkısıyla tam kapasite üretim ve rekor satış hacmine ulaştı.

“TÜPRAŞ KATMA DEĞER OLUŞTURMAYA DEVAM EDİYOR”
14-02-2017 21:12
Google News

Yatırımlarıyla bölgesinin en kompleks rafineri şirketi konumuna gelen Tüpraş, son çeyrekte ürün karlılığında yaşanan toparlanmayı performansına yansıtarak, ulaştığı tam kapasite kullanım ve rekor satış hacmi ile ülkemiz için katma değer oluşturmaya devam ediyor.

Konuya ilişkin yapılan açıklamada “2016’da küresel petrol talep artışı günde 1,57 Milyon Varil olarak gerçekleşirken, ortalama ham petrol fiyatı 2015 yılı ortalamasının % 17 altında kalmıştır. Dalgalı bir seyirle yıla varilde 35 Amerikan Doları seviyesinden başlayan ham petrol fiyatı, ilk dokuz ayda 25–50 Amerikan Doları bandında seyretmiştir.

Son çeyrekte ise yüksek seyreden petrol üretimi ve stok seviyeleri, FED kararları ve ABD başkanlık seçimlerindeki belirsizlikler, gelişmekte olan ülke piyasalarındaki dalgalanmalar gibi nedenlerle varilde 42 Amerikan Dolarına kadar inen ham petrol fiyatı, 30 Kasım’da OPEC ülkelerinin arz kesintisinde anlaşmaları ve OPEC dışı ülkelerinde desteklemesiyle Aralık ayında toparlanarak yılı 54,9 Amerikan Dolarında kapatmıştır” denildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete