HASANKEYF

TÜRBE, YENİ YERİNDE FOTOĞRAFLANIYOR

Batman’ın Hasankeyf İlçesinde yapımı devam eden Ilısu Barajı Suları altında kalmaması için 192 tekerlekli platformla taşınan 650 yıllık Zeynel Bey Türbesi, yeri yerinde fotoğraf karelerini süslüyor.

TÜRBE, YENİ YERİNDE FOTOĞRAFLANIYOR
22-05-2017 19:01
Google News

Baraj suları altında kalmaması için 192 tekerlekli özel bir platformla, bulunduğu yerden 2 kilometre uzaklıktaki yeni yerleşim alanındaki Kültür Parkı’na taşınan 650 yıllık Zeynel Bey Türbesi, yerli turistlerin ilgisini çekiyor.

“TÜRBEYİ GÖRMEK İÇİN GELDİK”

Türbeyi görmek için Van’ın Erciş İlçesinden geldiğine anlatan Cafer Şahan “Zeynel Bey Türbesi’nin yeni yerini görmek istedik” dedi. Mersin’den gelen Medine Güçlü ise “Türbenin taşınma işlemi Türkiye’de yapılan bir ilkti. Gurur verici ve türbeyi yeni yerinde görmek için Hasankeyf’e geldik” dedi. Eşi Mehmet Güçlü ise “Türkiye’de ilk defa bu ağırlıkta bir eser bütünsel olarak taşındı. Çok güzel oldu. İzlenirken televizyondan canlı olarak izledik, çok heyecan vericiydi” dedi. Zeynel Bey Türbesinin yanında inşaatı devam eden güvenlik kulübesi ile türbenin 24 saat boyunca izleneceği belirtildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Mart 2024 e-gazete