GÜNDEM

TÜRBEYE BİNLER AKTI…

Batman'ın Beşiri İlçesine bağlı Örmegöze Köyü’ndeki Zilan Türbesinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen Şeyh Halid'i Anma ve Aş Dökme Etkinliklerine bu yıl da Türkiye'nin dört bir yanından on binlerce kişi katıldı.

TÜRBEYE BİNLER AKTI…
06-05-2018 23:31
Google News

6 BİN ÇADIR KURULDU, 8 BİN ADET FİDAN DİKİLDİ

Her yıl Mayıs Ayında Zilan Kaniraval Türbesinde düzenlenen CEMA etkinliği, bu sene de yoğun katılımla gerçekleşti. Türkiye’nin dört bir yanı ve Avrupa’dan gelen konuklar için köye 6 bin çadır kuruldu, kazanlarda pişirilen yemekler yer sofrasında ikram edildi. Etkinliklerde, Abdurrahman Aşdiş’in bağışladığı 17 dönümlük araziye, 8 bin adet fidan dikildi. 

SELMAN BAĞDU, DEFLERLE KARŞILANDI

Tekirdağ, Samsun, Çorum, Ordu, Manisa, Ankara, İstanbul ve Amasya'dan otobüslerle türbeye gelen konuklar, Şeyh Selman Bağdu'yu ilahi ve deflerle karşıladı. Konuklar, Zilan Şeyhlerinden Şeyh Halid'in Türbesinde dualar etti. 2 gün süren etkinliklerde ilahi dinletisi sunuldu, ibadetler yapıldı.

BAĞDU, HOŞGÖRÜ MESAJLARI VERDİ

Şeyh Selman Bağdu “Hoşgörü türbemizde kim konuk olursa olsun mutlaka yer sofrasında ağırlanır. Bu geleneği yıllardır devam ettiriyoruz. Çadırda konuklara çeşitli ikramlar sunulur. Yıllardır gelenekselleştirdiğimiz etkinliklerde Türkiye'ye hoşgörü mesajları veriyoruz” dedi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete