GÜNDEM

TÜREV, KAZA MAĞDURLARININ YANINDA

Türev Hasar Danışmanlık Şirketi, Doğu ve Güneydoğu illerinde kazazedelerin mağduriyetinden faydalanarak çıkar elde eden şahıslara karşı önemli uyarılarda bulundu.

TÜREV, KAZA MAĞDURLARININ YANINDA
14-11-2016 21:29
Google News

ÇANTACILAR, KAZAZEDELERİ 2. KEZ MAĞDUR EDİYOR

Trafik kazası mağduru olup, yasal hakkını arayanlara Hukuki destek verdiklerini söyleyen

Şirket Personeli Zeynep Akkurt “Ne yazık ki dolandırıcılık vakalarına bir yenisi daha eklendi. Zorunlu trafik sigortası kapsamında trafik kazası meydana geldiğinde, kalıcı sakatlık veya vefat durumunda, kaza mağdurunun tazminat hakkı doğar. Bu tazminat kişinin geliri, eğitimi, bakmakla yükümlü olduğu kişi sayısı, tedavi masrafları kriterlerine göre hesaplanır. Ancak kazazedelerin, bu konudaki bilinçsizliği, kazadaki can ve mal kaybı üzüntüsü, yasal süreci takip edememesine yol açıyor. Bölgede ‘çantacı’ diye adlandırdığımız dolandırıcılar, kazazedelere ulaşıp acılarını fırsat bilerek, ‘ben sizin haklarınızı takip ederim, iyi bir tazminat alabilirim’ diyerek vekâlet alıp, tazminatların kendi hesaplarına yatmasını sağlıyor. % 50’nin üzerinde komisyon alarak mağdurları ikinci kez mağdur ediyorlar” dedi.

KİMLERİN TAZMİNAT HAKKI VAR?

Tam kusurlu olsalar dahi araç kullanıcılarının, yaya ve yolcuların, sigortasız, faili meçhul yabancı ülke araçları tarafından kazaya maruz kalanların ve tazminatını eksik almış olanların, yasal haklardan faydalanabileceğini açıklayan Akkurt “Kaza mağdurları, sigortalardan ya da aracın sigortası yoksa dahi çeşitli kamu kurumlarından doğan tazminat haklarını kendi de talep edebilir. Ancak Tazminat Hukukunun getirdiği hesaplama yöntemi gereği ince detay gerektiren işlemlerdir. Bu tazminatlar Sigorta şirketlerine aşırı külfet yüklemesinden dolayı tazminatları ödememek ya da eksik ödemek için ‘Sen kusurlusun böyle bir hakkın yok’ ya da ‘Ne tazminatı kazadan ötürü ceza bile alabilirsin’ derler ya da zor evraklar isteyip oyalarlar. İstanbul Merkezli hizmet veren Şirketimiz ise hak sahibinin mağduriyetini en yüksek limit üzerinden en kısa sürede tahsilini sağlar. Kâr değil sonuç ve güven odaklı çalışan şirketimize info@turevhasar.com ve www.turevhasar.com ile 0553 617 18 02 -0212 543 02 33 no’lu hatlardan ulaşabilirsiniz” dedi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete