HALKIN SESİ

TURGUT ÖZAL BULVAR’INDA KAFA KARIŞIKLIĞI

TURGUT ÖZAL BULVAR’INDA KAFA KARIŞIKLIĞI

TURGUT ÖZAL BULVAR’INDA KAFA KARIŞIKLIĞI
22-06-2014 18:13
Google News

Selamlar sevgili okur.

Geçen hafta “Halkın Sesi” köşemizde “yeni Vali’den Beklentileri”i ele almıştık.

Vali Azmi Çelik, sorunların tespiti için uğraşmasın, biz ona sorunları detaylı bir şekilde sunalım, kendisi bir an evvel icraatlara başlasın diye genişçe bir anket hazırlamıştık.

Bu haftaki konumuz da Belediyeyi ilgilendiriyor.

Turgut Özal Bulvarı, namı diğer Diyarbakır Caddesi, kentte bir buhran yaratıyor efendim.

Akılları karıştırıyor.

Halkın bir kısmı burayı Diyarbakır Caddesi olarak tanırken, diğer bir kısmı Turgut Özal Bulvarı ismini kullanıyor.

Biz Sonsöz Gazetesi ekibi olarak, bu konuya son noktayı koymak için kolları sıvadık.

Sokağa çıkıp halka sorduk.

Bu caddenin ismi ne olsun?”

Gördük ki, vatandaşlar da isim karışıklığından muzdarip.

Kimisi neden Batmandaki caddeye Diyarbakır Caddesi deniliyor diyerek sitemlerini dile getirdi, kimisi Batmana tarihiyle özdeşleşen bir isim verilsin diyerek mantıklı önerilerde bulundu.

Demem o ki, vatandaş Batmanın sorunlarına bir hayli duyarlı. Hatta çözüm önerilerini de cebinde taşıyor.

Görün bakın vatandaş, anket sorumuza ne tür cevaplar verdi.

Bendeniz yazarınız Hatice Türkan, anket fotoğrafçımız Yusuf Kavak (mayami) ile birlikte her hafta kentin farklı sorunlarını gündeme getirmeye, halka yeni sorular sormaya devam edeceğiz.

Size düşen vazife ise anketimizi takip etmek ve sizinle denk gelirsek sorularımıza yanıt vermek olacak efendim, gelecek hafta görüşmek dileğiyle hoşça kalın…

 

 

BİLAL KAVAK (İşçi)

Turgut Özal Bulvarının ismi bir türlü netleşemedi. Herkes farklı bir isim kullanıyor. Bu caddenin ismi resmiyette nedir, onu bile bilmiyoruz. Bazıları Diyarbakır Caddesi diyor, bazıları Turgut Özal Bulvarı diyor. Oysa bir kentin en işlek caddesine verilen isim çok önemlidir. Batmanlıların isim konusunda görüş birliğine varması gerekir. Bana soracak olursanız burası insanların buluşma noktasıdır. Vatandaşlar burada yoğun zaman geçiriyorlar. Genelde bir araya gelen vatandaşlar bu cadde üzerindeki lokantalarda, kahvelerde, avm’lerde zaman geçiriyor.  Bu yüzden bu caddenin isminin Muhabbet Bulvarı olmasını uygun görüyorum.

 

 

ENES SALĞIN (Berber)

Bu caddenin asıl ismini bilmiyoruz. Diyarbakır Caddesi olarak tanıyoruz. Ancak Batmanın en işlek caddesine, Batmanla ilgili bir isim verilmeli diye düşünüyorum. Burayı simgeleyen bir isim kullanılmalı. Mesela Raman Bulvarı olabilir. Batmanın simgesi Raman dağıdır. Veya Petrol Bulvarı de olabilir, çünkü Batman denince akla Petrol geliyor. Bunu yaşatmak için bu bulvarın isminin Raman ve Petrol olmasını uygun görüyorum.

 

MUHAMMED YAKUT (Serbest Meslek)

Diyarbakır Caddesi olarak kalsın. Çünkü halkın büyük çoğunluğu bu ismi kullanıyor. Turgut Özal Bulvarı diyenler de var ama büyük çoğunluk Diyarbakır Caddesi ismini kullanıyor. Bence yeni bir isim bulup kafa karıştırmaya gerek yok. Herkesin bildiği net isim yani Diyarbakır Caddesi olarak kalsın.

 

MURAT SERHAT (Serbest Meslek)

Bence bu caddeye Diyarbakır Caddesi ismi yakışıyor. Diyarbakır Caddesi olarak kalsın. Vatandaşlar da öyle biliyor. Değiştirsek bile Diyarbakır Caddesi olarak kullanılacak. Bence caddenin resmiyetteki ismi, Diyarbakır Caddesi olarak değiştirilmelidir. En azından Batman halkı arasında görüş birliği oluşmuş olacak.

 

NECAT CALP (Bakkal işletiyor)

Bence kalabalık ve işlek cadde olduğu için bu caddenin adı Azadi Bulvarı olarak değiştirilsin. Hem özgürlüğü temsil ediyor hem buradaki hareketli yaşamı simgelemiş oluyor hem de caddeye Kürtçe isim verilmiş oluyor. Bence Belediye yetkilileri, bu konuda kolları sıvamalı. Ve bu caddenin ismini Azadi Bulvarı olarak değiştirmelidir.

 

BİLAL KALKAN (Terzi)

Turgut Özal Bulvarı, kentin en işlek ve hareketli yeridir. Günün her saatinde kalabalık oluşu, bu caddeye ayrı bir önem kazandırıyor. Bir nevi kentin merkezi konumundadır. Bu yüzden merkez yolu bulvarı ya da merkez bulvarı olarak isimlendirilmesi gerekiyor. Belediye meclisi bence bu kararı gözden geçirmeli diye düşünüyorum.

 

İDRİS EKİNCİ (Çiğköfteci)

Bu caddenin ismi Diyarbakır Caddesi olarak kullanılıyor. Bunu onaylamıyoruz. Çünkü burası Diyarbakır değil, Batman, yetkililerinin bunu görmesi gerekiyor. Burası bizim caddemizdir, halkın caddesidir. O yüzden bizimle özdeşleşen bir isim verilmesi gerekir. Batmanın bütün sokak ve caddelerine Batmanla özdeşleşen isimlerin verilmesini uygun görüyorum. Bence Belediye yetkilileri bu ve batmandaki caddelerin isimlerini halka sorması gerekir.

 

SAİT BİLMEZ (Çiftçi)

Malabadi Caddesi olsun. Çünkü eskiden bu yol Malabadi’ye çıkıyordu. Bu yüzden o tarihi yaşatmak adına bu caddeye Malabadi Caddesi adının verilmesini uygun görüyorum. Biz Batmanın tarihine tanıklık eden vatandaşlar olarak bu caddeye tarihi bir isim verilmesini uygun görüyoruz. Malabadi ismi bu caddeye çok yakışacaktır.

 

VELİ DARGIN (Serbest Meslek)

Resmiyetteki Turgut Özal Bulvarı ismi de değiştirilmeli ve bunun yerine Diyarbakır Caddesi ismi yazılmalıdır. Diyarbakır Caddesi olarak kalsın. Herkesin aklında öyle kalmış. Şimdi hangi ismi bu caddeye verirseniz verin, halk yine Diyarbakır caddesi olarak kullanacak. İsim karışıklığı yapmak yerine halk tarafından bilinen ismi bu caddeye vermek en doğrusu.

 

SEYFETTİN ERGİN (Döner Ustası)

Turgut Özal Bulvarının ismi bir an önce değiştirilmeli. Çünkü herkes burayı Diyarbakır Caddesi olarak biliyor. Diyarbakır’da Batman Caddesi var mı? Neden Batmandaki caddeye başka bir şehrin ismi veriliyor anlamıyoruz. Bu caddeye farklı isimler verilmesini istemiyoruz. Kimisi Turgut Özal Bulvarı diyor kimisi Diyarbakır Caddesi diyor. En iyisi buraya Batman Caddesi ismi verilsin. Veya Belediye bir anket çalışması yapsın gelen oylara göre karar versin…

 

Süleyman ASLAN (Esnaf)

Batman’da isim kargaşası sürekli var. Her Belediye başkanı görevi süresinde isimleri değiştiriyor. Diyarbakır caddesini gerçek ismi Turgut Özal Bulvarıdır. Bence Turgut Özal Bulvarı kalsın. Batman’ı il yapan merhuma ahde vefa örneği gösterelim. Ama Belediye illaki isim değiştirecekse, yöresel isim versin. Bana kalırsa o bulvara Petrol bulvarı densin. Ya da Mado bulvarı. Bu isimler çoğaltılabilinir. Ama Turgut Özal Bulvarının kalmasından yanayım.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
2 Mayıs 2024 e-gazete