TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Turizm sektörüne çifte bayram yaşatıyor

Kurban Bayramı tatili dolayısıyla doluluk oranlarının tesislerin çoğunda yüzde 100'e ulaştığı Antalya'da hem iç hem dış pazarda yaşanan hareketlilik sektöre can suyu oldu.

Turizm sektörüne çifte bayram yaşatıyor
30-06-2023 13:50
30-06-2023 13:52
Google News

Dünyanın önemli turizm destinasyonları arasında yer alan Antalya kent merkezinin yanı sıra Alanya ilçesinden Kaş'a kadar sahil bandındaki tesislerin tamamında yoğunluk yaşanıyor.

Yurt dışındaki gurbetçilerin tatil için ülkeyi tercih etmesi, okulların tatil edilmesi, erken açıklanan 9 günlük bayram tatili ve dünyanın her köşesinden gelen yabancıların tatillerini Türkiye'de yapması sektöre hareket kattı. İl genelinde tesislerin çoğunda doluluk oranı yüzde 100'e ulaştı.

Tatil sürecinde 24 Haziran'da 1124 uçuş gerçekleşerek rekorun kırıldığı Antalya Havalimanı'nda iç ve dış hatlar terminallerindeki hareketlilik de halen sürüyor. Havalimanından günlük ortalama 985 uçuş gerçekleştirildiği kente deniz ve kara yoluyla da turist geliyor.

Tatilciler, Konyaaltı, Lara, Sarısu, Adrasan, Olimpos, İncekum, Kleopatra, Kaputaş, Phaselis Antik Kenti, Patara, Side ve Damlataş başta olmak üzere masmavi rengiyle büyüleyen plajlardan denize giriyor, güneşleniyor. (AA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?