GÜNDEM

TURİZMDE DEV PROJE

Batman Valiliği’nin öncülüğünde, Batman Belediyesi, Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Güneydoğu Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanlığı (TÜRSAB GBYK) işbirliği ile Batman'ın tanıtımı amacıyla 29 Eylül - 1 Ekim 2017 tarihlerinde program düzenlenecek.

TURİZMDE DEV PROJE
17-09-2017 21:47
Google News

İç ve dış turizmde hizmet veren tur operatörleri ile tur rehberlerinin katılacağın"Batman Tanıtım Programı" 3 günlük gezi şeklinde gerçekleştirilecek. Davetliler Hasankeyf Kalesi, ağlayan mağara, vadi, Beşiri Ayrancı Köyü'nde bulunan Mor Kiryakus Manastırı, Gercüş Arıca Köyü'nde bulunan Mor Yakub Süryani Kilisesi, Gre Miro Höyüğü ve Malabadi Köprüsünü gezecek. Ayrıca Batman'a özgü yöresel lezzetlerin sunulacağı kahvaltı ve yemeklerin yanı sıra Hasankeyf Seyir Tepesinde sıra gecesi düzenlenecek.

SEYAHAT TURLARI BATMAN'A DAVET EDİLECEK

Programa, TÜRSAB, Turist Rehberleri Birliği (TÜREB), Mika Tur,  Anı Tur, Jolly Tur, Touristica, Gezinomi, Tez  Tour, Anex Tour, Akay Travel, Peninsula Group, Detur, OTİ Grup, Tantur, Corendon, ETS, Pegas Touristic, Mina Travel, Bentour Swiss, Karnak Travel, Asistan Turistik,  Holiday Plan, Marmara Grubu ve TÜRSAB'la çalışan Kültür Komitesinden 40 kişi davet edilecek.

PROTOKOL İMZALANDI

Programın protokolünü Vali Ahmet Deniz, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ ile TÜRSAB Güneydoğu Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Şemsettin Yıldız imzaladı. İşbirliği protokolü ile bölge illerinin sahip olduğu turizm potansiyelinin tanıtılması hedefleniyor. Yapılan açıklmaya göre programın koordinasyonu Valilik, planlaması TÜRSAB, ulaşım, konaklama ve yemek giderlerinin karşılanması görevini ise DİKA üstlenecek. (Umut Ayaz)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete