TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Turizme havayolu desteği

AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri, Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Ahmet Bolat ile THY Genel Müdürü Bilal Ekşi’yi ziyaret ederek, turizm ve kültürel zenginlikleriyle büyük ivme kazanan kente, havayolu seferlerinin arttırılmasıyla turizme sağlanacak katkının önemini anlattı.

Turizme havayolu desteği
27-07-2023 17:28
BATMAN
Google News

Milletvekilleri Cevahir Asuman Yazmacı, İbrahim Eyyüpoğlu ve Mehmet Faruk Pınarbaşı, THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Bolat ve THY Genel Müdürü Ekşi'yi İstanbul'da ziyaret etti.

Ziyarete ilişkin açıklama yapan Milletvekili Yazmacı, geçen hafta THY Başkanı Bolat'ın, "Uzakdoğu'dan Şanlıurfa'ya havayolu turizm köprüsü oluşturulması" fikrinin kentteki turizm dinamiklerini heyecanlandırdığı belirtti.

Yazmacı, gerçekleşen görüşmede THY Başkanı Bolat'ın, Güney Kore, Japonya ve Singapur başta olmak üzere 10 ülkeden turistlerin, kültür ve tarihe meraklı olduğunu buradan bölgeye daha fazla turist çekebilmek için gerekirse belirlenen bu destinasyonlardan Şanlıurfa'ya uçuşların düşük ücretlerle sağlanabileceğini söylediğini aktararak, "Tarihin beşiği konumunda, kültürlerin zengin mirasına sahip Şanlıurfamıza Uzakdoğu'dan gelecek turistlerin sadece bölgeye değil, ülke ekonomisine de dolar girdisiyle büyük katkısı olacağına inanıyoruz. Bu anlamda THY yetkililerine teşekkür ederiz." dedi.

BAYRAK TAŞICIYI HAVAYOLU ŞİRKETİ OLAN THY'NİN DESTEĞİ ÇOK ÖNEMLİ

Milletvekili Yazmacı, Şanlıurfa'nın "Tarihin Sıfır Noktası" olarak nitelendirilen Göbeklitepe, Balıklıgöl ve sakin şehir Halfeti gibi bir çok önemli turizm noktalarını bünyesinde barındırdığını belirterek, bayrak taşıyıcı havayolu şirketi olan THY'nin Türkiye'nin en değerli markası ve dünyanın en çok ülkesine uçan havayolu olduğunu anlatarak, şunları kaydetti:

"Şanlıurfamıza daha çok turisti çekmemizde THY'nin katkısı önem taşımaktadır. Bunun için bazı fikirlerimizi Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Bolat'a ve THY Genel Müdürü Ekşi'ye de ilettik. GAP Havalimanı'nın tanıtımlarda 'Taş Tepeler' olarak kullanılmasının, ayrıca 'Göbeklitepe Awaits You' gibi bir reklamla THY'nin daha çok turiste ulaşabileceğini düşünüyoruz. Uçaklarımızdan birinin gövdesinin Göbeklitepe ve Karahantepe kazılarından çıkan ve eşsiz sayılan eserlerle süslenmesi fikrini de kendileriyle paylaştık. Ayrıca uçaklarımızda Göbeklitepe başta olmak üzere tarihi ve kültürel mirasımızı anlatan broşürlere de yer verilebileceğini dile getirdik." (AA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Nisan 2024 e-gazete