GÜNDEM

TURİZMİN YENİ GÖZDESİ KURTALAN EKSPRESİ

Güneydoğu Turizmcileri, demir yolu ulaşımında yurdun en eski hatlarından olan Kurtalan Ekspresi ile entegre edilecek otobüs turlarıyla, bölgede turist sayısını artırmayı hedefliyor.

TURİZMİN YENİ GÖZDESİ KURTALAN EKSPRESİ
10-08-2018 18:39
Google News

ROTA, ANKARA-KURTALAN

Ankara’dan yola çıkıp 1212 km’lik hattı 23 saatte tamamlayan ve güzergah boyunca 7 kentte 70'ten fazla durağa uğrayan Kurtalan Ekspresi, Güneydoğu Turizmine katkı sunacak.

Turizmciler, TCDD'nin en uzun rotalarından Ankara-Kurtalan arasında 74 yıldır sefer yapan ekspresin cazibesini artırmak için kolları sıvadı. Yerli ve yabancı turistlerin, Güneydoğu'nun tarihi ve doğal güzelliklerini trene entegre edilecek otobüs turlarıyla gezebilmesi için yeni güzergahlar belirleniyor. Kurtalan Ekspresi'nin son durağı olan Batman Garı'ndan otobüslerle alınarak sırasıyla bölge kentlerini gezecek turistlerin dönüşleri de Diyarbakır Garı'ndan yine trenle olacak. Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) öncülüğünde bölgeye gerçekleştirilen ilk deneme turunun ziyaretçilerden büyük beğeni toplaması üzerine, seyahatlerin sonbahardan itibaren sistemli olarak başlatılması hedefleniyor.

"İLLER BİRBİRİNE YAKIN"

Bölgesel Turist Rehberleri Odası Başkanı Müslüm Çoban, Türkiye'de yeni trendin trenle seyahat olduğunu söyledi. Güneydoğu'da 27 ayrı kültür ve medeniyetin izlerinin bulunduğunu vurgulayan Çoban “Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Diyarbakır, Mardin ve Batman'ın kendine has özellikleri var ve bu kentler aslında bir bütünün ayrılmaz parçalarıdır. Misafirlerimiz trenle bir zaman tünelinin içinden geçmiş gibi bir atmosferi yaşayacak” dedi.

“UZUN VADELİ TREN TURLARI PLANLIYORUZ”

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Güneydoğu Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Şemsettin Yıldız da bölgedeki turizmin gelişmesi için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini söyledi. (AA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete