SPOR

“Türk Futboluna sporcu yetiştiriyoruz”

Batman Belediyesi bünyesinde faaliyet yürüten 1955 Batman Belediyespor altyapısında yetişen 3 futbolcuya, "Üç Büyükler"den teklif geldi.

“Türk Futboluna sporcu yetiştiriyoruz”
31-07-2018 18:34
Google News

 

8 TAKIMDAN TEKLİF ALDILAR

Altyapıda yetişen Yunus Emre Konak (12), Ali İmran Oğuzhan (12) ve İslam Aydın (12), aralarında Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin de bulunduğu 8 takımdan teklif aldı.

TEKLİFLER DEĞERLENDİRİLİYOR

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) tarafından bu yıl 21–23 Nisan'da Antalya'da düzenlenen "Geleceğin Yıldızları 12 Yaş Altı Futbol Turnuvası"na katılan Yunus Emre Konak, Ali İmran Oğuzhan ve İslam Aydın'ı izleyen Konyaspor, 3 sporcu için toplam 500 bin lira transfer ücreti teklif etti. Belediyespor yetkilileri ise transfer tekliflerini sporcular 14 yaşına ulaştığında değerlendirmek istiyor.

“TÜRK FUTBOLUNA SPORCU YETİŞTİRİYORUZ”

Batman Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Murat Şahin “Belediyemiz bünyesinde, 19 branşta 7 bin 600 çocuk, sportif faaliyetlerden yararlanıyor. 14 branşta Türkiye'nin farklı liglerinde Batman'ı temsil ediyoruz. 52 antrenörle farklı branşlarda sporcu yetiştiriyoruz. Bayan futbol takımımız Türkiye 3. Ligi'nde, futbol takımımız BAL Ligi'nde, masa tenisi bayan takımımız Türkiye Süper Ligi'nde, hentbol takımımız Türkiye Süper Ligi'nde, curling bayan-erkek takımımız Türkiye 2. Ligi'nde, ampute futbol takımımız Türkiye 1. Ligi'nde kentimizi temsil ediyor” dedi.

“MEYVELERİ TOPLAMAYA BAŞLADIK”

Şahin, altyapıda daha çok sporcu yetiştirmek için kente 8 milyon liralık bir spor tesisi kazandırma hazırlığında olduklarına dikkat çekti. 12 yaş altı takımındaki 3 sporcu için Konyaspor'dan 500 bin lira teklif geldiğini kaydeden Şahin “2 yılda, altyapıda yetiştirdiğimiz çocuklarla çalışmalarımızın meyvesini almaya başladık. 12 yaş altı takımındaki çocuklarımıza Türkiye'deki birçok büyük kulüpten teklif var. Bu çocuklarımızı ailelerinden ayırmadan, o takımların sunduğu imkânları kendilerine sağlayıp, burada yetiştirerek Türk futboluna, Türk sporuna kazandırmayı amaçlıyoruz” dedi.

“YOĞUN ÇABA SARF EDİYORUZ”

Altyapıda futbolda 8 ile 18 yaş arası 400'ü aşkın sporcu bulunduğunu belirten altyapı antrenörlerinden Hamit Demir, antrenmanların haftanın 5 günü sürdüğünü söyledi. Altyapıya gelen çocukların ulaşımından, giysiye kadar tüm masraflarının belediye tarafından karşılandığını dile getiren Demir, çocukları en iyi şekilde yetiştirmek için yoğun çaba sarf ettiklerini aktardı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete