EĞİTİM

Türk Telekom Anadolu Lisesi Türkiye üçüncüsü

TÜBİTAK 2204-D Lise Öğrencileri İklim Değişikliği Araştırma Projeleri Yarışması Finallerinde Türk Telekom Anadolu Lisesi öğrencileri Türkiye üçüncüsü oldular.

Türk Telekom Anadolu Lisesi Türkiye üçüncüsü
30-07-2022 10:15
30-07-2022 10:16
Google News

Final sergisinde projelerin sergilendiği stantları ziyaret eden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, öğrencilerie başarılar diledi. Ayrıca öğrencileri Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Dr. Ali Taha Koç, Tübitak Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, BİDEB Başkanı Ömer Faruk Ursavaş, Batmanlı Giresun Vali Yardımcısı Hasan Tanrıseven ziyaret etti.

TEKNOFEST 2022 etkinlikleri kapsamında 22-24 Temmuz 2022 tarihleri arasında Giresun ilinde düzenlene 2204-D Lise Öğrencileri İklim Değişikliği Araştırma Projeleri Yarışması'na Batman Türk Telekom Anadolu Lisesi öğrencileri Bilal Çelik, Muhammed Arda Avcı, Havin Arı, Ayşe Kan ve Ezgi Dilay Sanlı finale iki farklı projeyle katıldılar.

Değerlendirmeler neticesinde "Kutsal Hazine Toprak Doğru Tarım" ve "Toprağın Verimli Kullanımı İçin Geliştirilen Çok Amaçlı Aplikasyon" isimli projeleriyle Havin Arı, Ayşe Kan ve Ezgi Dilay Sanlı Türkiye üçüncüsü oldular.

Öğrencileri ve onlara rehberlik eden öğretmenleri kutlayan İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Danışman ve refakatçi öğretmenler Emre Arslan ile Zeliha Çoşkun Görmüş, öğrenciler ve ailelerini tebrik edip başarılarının devamını diledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
18 Nisan 2024 e-gazete