TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Türk Yüzücülerin Zorlu Mücadelesi: Okyanus Yedilisi

Türk yüzücüler Bengisu Avcı, Emre Erdoğan ve Kamil Resa Alsaran, Okyanus Yedilisi parkurunda rekorlar kırmaya hazırlanıyor. İşte onların hedefleri ve mücadeleleri...

Türk Yüzücülerin Zorlu Mücadelesi: Okyanus Yedilisi
01-04-2024 00:01
01-04-2024 14:09
Google News

Türk yüzücüler Bengisu Avcı, Emre Erdoğan ve Kamil Resa Alsaran, dünyanın en zorlu okyanuslarında mücadele ederek "Okyanus Yedilisi" parkurunu tamamlamayı hedefliyor. Bu parkur, Kuzey Kanalı, Cook Boğazı, Molokai Kanalı, Manş Denizi, Catalina Kanalı, Tsugaru Kanalı ve Cebelitarık Boğazı'nı içeriyor. Şu ana kadar 27 yüzücü parkuru tamamlarken, 11 sporcu ise son bir kanalı geçerek bu başarıyı elde edecek. Bengisu Avcı, ilk dört kanalı rekorlar kırarak geçerek Türk kadınları arasında bir ilke imza attı.

Şimdi hedefi, kalan üç kanalı da geçerek "Okyanus Yedilisi"ni tamamlayan ilk Türk kadın olmak. Emre Erdoğan ise parkuru toplam süre olarak en hızlı şekilde bitirmeyi amaçlıyor. Kamil Resa Alsaran ise son kanalları geçerek bu zorlu parkuru tamamlayacak isimlerden biri olmayı hedefliyor. Türk yüzücülerin bu zorlu mücadelesi spor dünyasında büyük ilgi uyandırırken, onların azim ve kararlılığı takdir topluyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
30 Nisan 2024 e-gazete