GÜNDEM

Türkiye Basını, Bilecik'te toplandı

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu (TGK) 27. Başkanlar Kurulu Toplantısı, Bilecik’te yapıldı.

Türkiye Basını, Bilecik'te toplandı
18-02-2024 01:18
17-02-2024 22:20
Google News

Bilecik İletişim ve Medya Derneği Başkanı Mehmet Ergün’ün daveti üzerine Türkiye’nin en büyük çatı örgütü olan TGK'nın Genel Başkanı Nuri Kolaylı, yönetim kurulu üyeleri ve temsilcilerinden oluşan 100 gazeteci, valilik, belediye, üniversite ve TSO'ya ziyaretler gerçekleştirdi.

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Cavit Erkılınç, İletişim ve Medya Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi Koordinatörü İdris Kardaş, Bilecik Valisi Şefik Aygöl ve Bilecik Belediye Başkanı M. Sadık Kaya’nın da konuşmacı olarak katıldığı toplantı, Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşti. 9 gazeteciler federasyonu, gazeteciler cemiyetlerinin başkanları ve temsilcileri de basınının sorunları ile çözüm önerileri konusunda çalışma yapılacağı açıklandı.

VALİLİK ZİYARETİ

Bilecik’te toplanan Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyeleri, (TGK) 27. Başkanlar Kurulu, Vali Şefik Aygöl'ü ziyaret etti.

TGK Genel Başkanı Nuri Kolaylı ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Ercan Atay, Tahir Gülebak, Mehmet Emin topçu, Osman Koca, Gaye Coşkun, Ali Özdemir, Sinan Tunç ve Kürşat Tuncel, Mevlüt Yeni, Mehmet Çelik, Atilla Durak, Cem Kaytan, Vahap Güner ile Bilecik Yarın Gazetesi Sahibi Cafer Elmas, Vali Aygöl'ü ziyaret etti. Vali Aygöl, gazetecilere Bilecik tarihi ile ilgili bilgi verdi.

BELEDİYEYE ZİYARET

Heyet, Bilecik Belediye Başkanı M.Sadık Kaya'yı ziyaret etti. Kaya, şehirde yapılan çalışmaları hakkında bilgilendirme yaptı. TGK Genel Başkanı Nuri Kolaylı da gazetecilerin taleplerini anlatarak konfederasyon hakkında bilgi verdi.

ÜNİVERSİTEYE ZİYARET

TGK üyeleri daha sonra Şeyh Edebali Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sıddıka Özkaldı Karakuş'u ziyaret etti. Karakuş'a, ülke genelinde konfederasyonun çalışmaları hakkında bilgi verildi. Karakuş, üniversite olarak kentte yaptıkları ve yapmayı planladıkları projeler hakkında bilgilendirme yaptı.

TSO ZİYARETİ

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyeleri (TGK), son olarak Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti.  Türkiye'nin bir çok ilinden gazeteciler, valilik, belediye ve üniversitenin ardından Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti.

BASININ SORUNLARI ELE ALINDI

Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşen toplantıda basının sorunları ele alındı. Toplantıda konuşan Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Cavit Erkılınç “Basanla basmayanın, satanla satmayanın, personel çalıştıranla çalıştırmayanı, maaş ödeyenle, ödemeyen, okunanla okunmayanı habercilik yapanla yapmayanı Allah’ın izniyle ayıracağız birbirinden” dedi.

İletişim ve Medya Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi Koordinatörü İdris Kardaş ise “Bu mücadeleyi yapmamız için yerelden kaynaktan beslenen bilgiye, doğru bilgiye çok ihtiyacımız var. Bu bağlamda da sizlerin rolü çok değerli” dedi. Kardaş, sosyal medyanın kontrolsüz bir şekilde bütün dünyanın da sorun yaşadığı bir şekilde ilerlediğinin altını çizdi.

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı kendilerini ağırlayan Bilecik Medya İletişim Derneği Başkanı, Marmara Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ergün’e teşekkür ederken, Gazetecilik Yasasına acilen ihtiyaç duyulduğunu sözlerine ekledi.

BATMANLI VALİ, BİLECİK’TE TGK AİLESİ İLE BİR ARAYA GELDİ

Bilecik’te görev yapan Batmanlı Vali Şefik Aygöl “Allah herkese Bilecik’e hizmet etmeyi nasip etmez. Bilecik nüfusunun küçük olmasına rağmen sanayi, tarım ve tarih anlamındaki büyüklüğü ile ender şehirlerden biridir” dedi. İller Bankası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Selim Yağcı, konuşmasında “Gazetecilik toplumun tüm özel ve hassas noktalarına el atan bir birim. Bazen terzi, kendi söküğünü dikemez derler. Birlikten kuvvet doğar. Gazetecilik toplumun tüm özel ve hassas noktalarına el atan bir birim. Bazen terzi, kendi söküğünü dikemez derler. Anladığım kadarıyla sizleri de dinlediğimizde sizler toplumun güncel konularını gündeme getirip, çözüm yollarını ararken kendi sorunlarınız noktasında da oldukça dertlisiniz”ifadelerini kullandı. Bilecik 18. Dönem Milletvekili Tayfur Ün “Günümüzde gazetecilik gerçekten zor” dedi. Program, TGK üyeleri arasında mesleki sorunların ele alındığı toplantı ile sona erdi. Kentte iki gün konaklayan gazeteciler, Bilecik’in tarihi ve turistik yerlerini gezme fırsatı buldu. (Ubeydullah Baş)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete