TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Türkiye Bölgesel Kros Ligi Final Yarışmaları, Siirt'te yapıldı

Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından düzenlenen Bölgesel Kros Ligi Final Yarışmaları, Siirt'te gerçekleştirildi.

Türkiye Bölgesel Kros Ligi Final Yarışmaları, Siirt'te yapıldı
24-12-2023 05:49
23-12-2023 16:50
Google News

Siirt 3 Nolu Sentetik Saha yanında 14, 16 ve 18 yaş altı kategorilerinde gerçekleştirilen yarışmalara, 42 ilden 254'ü kız 507 sporcu katıldı.

Türkiye Atletizm Federasyonu Asbaşkanı Arif Alpkılıç, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, hava şartlarına rağmen organizasyona yoğun bir katılım sağlandığını belirtti.

Yarışmaya 42 ilden sporcuların katıldığını aktaran Alpkılıç, şunları kaydetti:

"Federasyon olarak bölgesel ligler yapmamızın nedeni, altyapıya verdiğimiz önemden kaynaklanıyor. İllerde daha büyük olimpiyat şampiyonları yetiştirmek, dünya arenasında olmamız için altyapıya önem vermemiz gerektiğini Bakan Osman Aşkın Bak da ifade ediyor. Bu yarışma, 14, 16 ve 18 yaş kategorilerindeki sporcuların ileride daha iyi seviyeye gelmesi için yapılan müsabakaların final sonucudur. Daha önce bölgesel ve yarı final olarak birçok yarışma düzenledik. Bu tür organizasyonların devamı gelecek."

Türkiye Atletizm Federasyonu Bölge Koordinatörü ve eski milli takım sporcusu Kemal Koyuncu da emeği geçenlere teşekkür ederek, Türkiye'de krosun gelişiminin arttığını ve bu tür yarışmalarla ileride çok başarılı olabilecek çocukları tespit etme imkanı bulduklarını kaydetti. (AA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Nisan 2024 e-gazete