SİYASET

“TÜRKİYE BÜYÜK BİR BAŞARI HİKÂYESİ YAZDI”

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Birlik Vakfı Batman Şubesi’nce düzenlenen Yeni Türkiye Vizyonunda Doğu ve Güneydoğu'nun Kalkınmadaki Rolü Çalıştayı’na katılmak üzere Batman’a geldi.

“TÜRKİYE BÜYÜK BİR BAŞARI HİKÂYESİ YAZDI”
28-01-2018 20:12
Google News

“TÜRKİYE BÜYÜK BİR BAŞARI HİKÂYESİ YAZDI”

Kültür Turizm Müdürlüğü’nde gerçekleşen çalıştayda konuşan Şimşek, Türkiye’nin büyük bir başarı hikâyesi yazdığını belirterek "Son 15 yıl içinde Türkiye, büyük bir başarı hikâyesi yazdı. 2000'li yılların başında Türkiye'de kişi başına milli gelir, Avrupa Birliği'nin yüzde 37'si, yani yaklaşık 3'te birinin biraz üzerindeydi. Bugün Avrupa Birliği'nin yüzde 65'ine ulaştık. Kişi başına milli gelirimiz, Amerika'nın 4'te birinden azdı, bugün yüzde 45'ine ulaştık. Yani gelişmiş dünya ile arayı kapatıyoruz Türkiye, AK Parti Hükümetlerine kadarki süreçte ortalama yüzde 4,7 büyüdü, AK Parti döneminde ise bu oran yüzde 5,6’lere yükseldi” dedi.

“TÜRKİYE BÜYÜMEYE DEVAM EDECEK”

Türkiye'nin büyümeye devam edeceğini vurgulayan Şimşek, "Eğer Türkiye istikrarını devam ettirir, bu istikrarı reformlarla destekleyebilirse, dünyanın gelişmiş ülkeleriyle arayı önümüzdeki 15–20 yıl içinde kapatma potansiyeline sahiptir ama bunun ön koşulu istikrardır. İstikrar tek başına yetmez, mutlaka reformlarla desteklenmesi lazım. Reformlar bizim gelecek nesillere olan borcumuzdur. Geleceği inşa için bu gerekiyor. Büyüme 2018'de de devam edecek. Geçen sene Türkiye, önemli ülkeler arasında en hızlı büyüyen ülkeydi. Avrupa bizim en büyük pazarımız. İhracatımızın yarısını Avrupa'ya yapıyoruz. Turizmin yüzde 60'a yakını Avrupa kaynaklı. Türkiye'ye gelen yatırımların yüzde 75'i Avrupa'dan geliyor. Avrupa hızlı bir gelişme, mutlaka bize yansıyacak” dedi. Şimşek, Batman'da fabrika kurmak için yer talebinde bulunan 170 sanayicinin sırada beklediğini de sözlerine ekledi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete