SAĞLIK

TÜRKİYE’DE İLK KORONAVİRÜS VAKASI

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, geceyarısı yaptığı son dakika açıklaması ile Türkiye’de ilk korona vakasının görüldüğünü açıkladı

TÜRKİYE’DE İLK KORONAVİRÜS VAKASI
11-03-2020 03:05
Google News

 

Sağlık Bakanı Koca’dan gece yarısı açıklaması: İlk kez bir vatandaşımıza Koronavirüs teşhisi kondu!

"Hasta izole edilmiştir, virüsü Avrupa temasıyla aldığı bilinmektedir; yakın çevresi ve ailesi gözetim altındadır"

Sağlık Bakanlığı, Bakan Fahrettin Koca, gece yarısı yaptığı açıklamada Türkiye'deki ilk Koronavirüs vakasını doğruladı. Koca, "Koronavirüs şüphesi olan 1 vatandaşımızın test sonucu pozitif çıktı" dedi.

 

Koca'nın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Koronavirüs çok hızlı bir yayılım göstermesine rağmen Türkiye olarak süreçte başarı yakaladık. Bizim salgına karşı yürüttüğümüz disiplin hiç azalmadı. Küresel salgınların kaçınılmaz sonuçları var. Herkesin hareket halinde olduğu bu dünyada direnç hangi düzeyde olursa olsun bazı sonuçları önlemek mümkün değildir.

HASTA ERKEK

"Koronavirüs şüphesi olan 1 vatandaşımızın test sonucu pozitif çıktı. Tanı yüksek ateş ve öksürük şikayetinin araştırılması sonucu konulmuştur. Virüsü Avrupa temasıyla aldığı bilinmektedir. Hasta izole edilmiştir. Yakın çevresi ve ailesi gözetim altındadır. Hasta erkek. Hasta mahremiyeti açısından ayrıntılı bilgi paylaşılması uygun görülmemiştir.

"Zorunlu olmadıkça yurt dışına çıkmayalım. Bir veya birkaç vaka salgın olarak görülmemelidir. Korunma kuralına uyarak bu mücadeleye güç verilmelidir."

İZİNLER İPTAL

Koca'nın açıklama yapacağının duyurulmasının ardından Sağlık Bakanlığı Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Covid-19 salgını sebebiyle Genel Müdürlüğümüz, merkez ve taşra teşkilatında çalışan tüm personelin ikinci bir emre kadar yıllık izinleri iptal edilmiştir" denildi.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"COVID-19 salgını sebebiyle, Genel Müdürlüğümüz merkez ve taşra teşkilatında çalışan tüm personelin ikinci bir emre kadar yıllık izinleri iptal edilmiştir. Yıllık iznin bir sebebe binaen alınmış olması fark etmemektedir. 657 sayılı Kanunun 104 üncü maddesi çerçevesinde alınmış olan evlilik, ölüm, analık izni veya 105 inci madde çerçevesinde alınan refakat izni ve 108 inci madde çerçevesinde alınan aylıksız iznin iptali söz konusu değildir. Tüm personele tebliğ edilmesi ve gerekli hassasiyet gösterilmesi hususunda gereğini rica ederim."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete