GÜNDEM

“TÜRKİYE’DE KÖLE PAZARLARI OLUŞTURULMAK İSTENİYOR”

DİSK-Genel İş Sendikası Batman Temsilcilikleri, TBMM’de görüşülen yasa tasarısı ile Türkiye’de emeği ile geçinen milyonlarca işçinin köle haline getirilmek istendiğini savundu.

“TÜRKİYE’DE KÖLE PAZARLARI OLUŞTURULMAK İSTENİYOR”
06-04-2016 21:11
Google News

Özel İstihdam Büroları Yasa Tasarısı ile uygulanmak istenen “kiralık işçilik” sisteminin, insanlık dışı bir uygulama olduğunu savunan Sendika Temsilcikleri “Bu sistemle, iş güvencesi ortadan kalkacaktır. Kıdem tazminatı ve ihbar tazminatı ortadan kaldırılacaktır.

7 milyon işçi, yani kayıtlı istihdamın nerdeyse yarısı bu kölelik büroları aracılığı ile güvencesiz çalıştırılacaktır. Kural dışı, güvencesiz ve esnek çalışma biçimleri kural haline gelecektir. Sendikal örgütlenmeler çok ciddi kan kaybedecektir. İşverenlerin işten çıkarma maliyetleri düşecek, işçiler istenildiği gibi kullanılıp kapı önüne konulacaktır. İddia edildiği gibi kayıt dışı istihdam düşmeyecektir. Çünkü işverenlerin tercih ettiği en esnek çalıştırma biçimleri kayıt dışındadır. Kayıt dışı istihdam edilenler güvence kazanmayacaklar; aksine formel sektörlerde, sendikal örgütlenmelerin var olduğu alanlarda işçiler güvencesiz hale gelecektir. Özel İstihdam Büroları köle pazarlarıdır. İnsan ticareti, tarihteki en büyük insanlık suçlarından biridir” açıklamasını yaptı. (Atilla İhsan Atay)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete