SİYASET

“Türkiye’de seçim güvenliği tartışma konusu”

TBMM Genel Kurulu’nda konuşan DEVA Partisi Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Diyarbakır, Batman ve Siirt’te usule aykırı ve ilçelerin dengelerini değiştirir şekilde seçmen taşındığına yönelik iddiaların incelenmesi için İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener’e çağrıda bulundu.

“Türkiye’de seçim güvenliği tartışma konusu”
08-12-2023 03:45
07-12-2023 20:46
Google News

KOLLUK, YAPACAĞI İNCELEMEDE HAKKANİYETE UYGUN DAVRANMALI

TBMM Genel Kurulu’nda söz alan Ekmen, önceki hafta Diyarbakır, Batman ve Siirt illerini gezdiğini hatırlatarak “Bu bölgelerde karşımıza çıkan sorunun birkaç ayağı var, birincisi ve en önemli kısmı Pervari, Şirvan, Eruh gibi seçmen 3 bin, 4 bin hatta 5 bin olan ilçelerde neredeyse bini bulan seçmen taşıma hareketliliğidir. Bin nüfus burada toplam seçmenin neredeyse yüzde 25'ine tekabül etmektedir. Ben Türkiye'de kampanya döneminde iktidarın değişik imkânlarla kampanyada ortaya koyduğu ağırlık noktasında sürekli eleştirdim ama her zaman hem ekranlarda hem ilgililer nezdinde seçim günü oy kullanma, oy kullanma sayımı ve sayılmış tutanakların icmali konusunda Türkiye'nin seçim güvenliğinde bir sorunu olmadığını savundum ancak ifade etmek gerekir ki seçmen taşımanın da usule aykırı bir şekilde ve bir ilçenin dengelerini değiştirir bir şekilde yapılması seçim güvenliği sorununun bir parçasıdır.

Kolluk, burada yapacağı incelemede hakkaniyete uygun davransın, bu evleri gerçekten yerinde ziyaret etsin; bu evlerde bu dönemde taşınmış seçmenin nereden geldiğine, bu seçmenin gerçekten bu ilçe sınırları içerisinde yaşayıp yaşamadığına dikkat etsin. Aksi hâlde, kâğıt üstünde yapılacak incelemelerle verilecek ret kararları seçim kampanya dönemince büyük bir sosyal gerilim olarak bize geri dönebilecektir” dedi. (Ramazanm Demir)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete