GÜNDEM

TÜRKİYE GAZETECİLER KONFEDERASYONU, AFYONKARAHİSAR’DAYDI

Batman Çalışan Gazeteciler Derneği’nin de üyesi olduğu Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’nun 5. Başkanlar Kurulu Toplantısı Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği’nin ev sahipliğinde yapıldı.

TÜRKİYE GAZETECİLER KONFEDERASYONU, AFYONKARAHİSAR’DAYDI
17-01-2016 19:46
Google News

Türkiye genelinde 92 Gazeteciler Cemiyeti ve basın meslek örgütü ile bunları bünyesinde toplayan 8 Federasyonun çatı örgütü olan Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu (TGK), 5. toplantısını 8 Federasyon Genel Başkanı, 87 Cemiyet Başkanı ve delegelerinin katılımıyla gerçekleştirdi.

GENEL BAŞKAN KOLAYLI, “KURALSIZLIK” SORUNUNA DİKKAT ÇEKTİ

Toplantıda konuşan Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı, basın sektörünün sorunlarına dikkat çekti. Basın sektöründe yaşanan “kuralsızlık” sorununa vurgu yapan TGK Genel Başkanı Kolaylı “Sadece okuma yazma bilmeniz, gazetecilik yapmanız için yeterlidir. Gerçek gazetecilik eğitim ve bilgi gerektirmesine karşın, gazetecilik, isteyen herkesin kuralsızca yapabileceği bir iş durumundadır.  Oysa Türkiye’de, pek çok ülkede olduğu gibi, mesleklerle ilgili yasal düzenlemeler vardır. Herkes avukatlık ya da doktorluk yapamaz. Eczacılık, mühendislik, mimarlık, öğretmenlik, mali müşavirlik gibi meslekler mutlaka eğitim gerektirmektedir. Gazetecilikte ise sadece haber yazılması konusunda çeşitli kısıtlamalar getiren yasal düzenlemeler vardır. Gazetecilik mesleğini kimlerin yapabileceğini ve sınırlarını belirleyen yasalar yoktur” dedi.

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu 5. Başkanlar Kurulu Toplantısı, basın sektöründe yaşanan sorunların ve çözüm önerilerinin ele alındığı değerlendirme toplantısının ardından sona erdi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete