GÜNDEM

TÜRKİYE GAZETECİLER KONFEDERASYONU YALOVA’DA

Batman Çalışan Gazeteciler Derneği’nin de üyesi olduğu Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu (TGK) 9. Başkanlar Kurulu toplantısı için Yalova’da bir araya geldi.

TÜRKİYE GAZETECİLER KONFEDERASYONU YALOVA’DA
07-10-2016 20:54
Google News

6-8 Ekim tarihlerinde Yalova’da yapılan toplantıya il protokolünün yanı sıra Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’na üye 7 federasyon ile 93 gazeteciler cemiyeti temsilcisi katıldı.

Basının sorunlarının ve çözüm önerilerinin ele alındığı başkanlar kurulunda konuşan Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu(TGK) Genel Başkanı Nuri Kolaylı, konuşmasında 15 Temmuz darbe girişimi sürecine dikkat çekti.

Türkiye’nin FETÖ, PKK ve DEAŞ terör örgütleriyle mücadele ettiğine dikkat çeken TGK Genel Başkanı Kolaylı, “Darbe gecesi hep bir aradaydık. O gece hep birlikte tek yürek halindeydik. O gece darbeciler, kendilerini hala 1980’de zannedip TRT’den bildiri okutmakla darbe yapacaklarını zannettiler. Oysa bu ülkenin yurtsever bir medyaya sahip olduğunu unutmuşlardı. CNN Türk’le başlayan kıvılcımı hesap edememişlerdi. Nitekim meslektaşlarımızın dirençleriyle karşılaştılar ve yayınlarını kesemediler. Darbe girişimine halkımızın şanlı direnişiyle birlikte tüm gücüyle karşı duran medya kuruluşlarımız, halkın haber alma hakkını sonuna kadar savundu, darbecilerin müdahalelerine rağmen yayınlarını sürdürerek darbeye geçit vermedi. Türkiye’deki tüm meslektaşlarımız adına medyamızla gurur duyuyorum. İyi ki o yayınları kesintisiz sürdürüp bu alçakça, halkını katleden darbecilerin emeline ulaşmalarına engel oldular” dedi.

-Gazetecilerin sorunları konuşuldu

Gazetecilerin sorunlarının olduğuna dikkat çeken Kolaylı, “Sektörümüzde yaşanan sorunların çözümlenmesi, demokrasimiz açısından önem taşımaktadır.  Bu nedenle; medya mensuplarına yönelik yapılan operasyonlarda kılı kırk yarmalı, kurunun yanında yaşın da yanmasına izin verilmemelidir. Ülkemiz, medya alanında kapsamlı bir değişime, yenilenmeye ihtiyaç duymaktadır. Özgürlüklerden çalışma koşullarına, mesleki standartlardan yasal düzenlemelere kadar bir dizi yenilik, geniş katılımlı çalıştaylar dizisi ile belirlenmeli ve uygulanmaya konulmalıdır. Eğitimine, birikimine bakılmaksızın herkes gazeteci olabilmektedir. Bu yüzden de haberciliği şantajcı kimliklerine alet edenler “gazeteci” olduklarını öne sürerek toplumda kendilerine yer edinmeye çalışmaktadır. Bu nedenle de sektörümüzde acil olarak mesleki düzenlemeye gidilmelidir. İnternet Yasası da bu kapsama alınarak, yasal boşluktan kaynaklanan sorunlar çözümlenmelidir.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
16 Nisan 2024 e-gazete