GÜNDEM

TÜRKİYE GAZETECİLERİN’DEN SAĞDUYU ÇAĞRISI

Gazeteciler Konfederasyonu’nun “Türkiye” adını aldıktan sonraki ilk Başkanlar Kurulu Toplantısı Uşak Gazeteciler Derneği’nin ev sahipliğinde yapıldı.

TÜRKİYE GAZETECİLERİN’DEN SAĞDUYU ÇAĞRISI
13-09-2015 20:07
Google News

86 Gazeteciler Cemiyeti ve basın meslek örgütü ile bunları bünyesinde toplayan 8 Federasyonun çatı örgütü olan Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’nun toplantısında, basının sorunları ve çözüm önerileri ele alındı.

SAĞDUYU GEREKİYOR

TGK Başkanlar Kurulu’nun ardından açıklanan Sonuç Bildirgesinde “Ülke olarak çok hassas ve zor bir dönemden geçiyoruz. Toplumsal huzuru bozmak, korku ve kaos ortamı yaratmak amacıyla organize edilen terör eylemleri karşısında, herkesin daha soğukkanlı ve sağduyulu olması gerekiyor. Aksi davranış, teröre hizmet eder. Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Başkanlar Kurulu olarak vurgulamak isteriz ki ifade ve basın özgürlüğü demokrasinin olmazsa olmazıdır ve Türkiye’de demokratik yaşamın temel sorunu ne yazık ki basın ve ifade özgürlüğüdür. Bu vesileyle Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Başkanlar Kurulu olarak gerekçesi ne olursa olsun Basın Yayın Kuruluşlarına yapılan saldırıları kınadığımızın altını bir kez daha çizerken, halkın haber alma hürriyetinin işlerliği için, basın ve ifade özgürlüğünün temel gereklilik olduğunu özellikle belirtmek isteriz” denildi. (M. Zeki Emrak)

Gazeteciler Konfederasyonu “Türkiye” ismini aldı

Gazeteciler Konfederasyonu “Türkiye” ismini alarak medya alanında örgütlü en üst çatı kuruluş olduğunu belgeledi.

Konfederasyon Genel Başkanı Nuri Kolaylı, Uşak’ta yapılan 4. Başkanlar Kurulu Toplantısında “Artık ismimiz Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu” dedi. Uşak’ta 70’in üzerinde gazeteciler cemiyeti ve basın derneğinin başkan ve temsilcisinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda konuşan Kolaylı “Mesleğimizin onurunu korumak için örnek bir güç birliği yaptık. Gazeteciler Konfederasyonu çatısı altında bir araya geldik. Türkiye genelinde örgütlü 8 federasyon ile bu federasyonlara üye ve Konfederasyona yetki veren 86 basın meslek kuruluşunun gücünü her platformda gösterdik. Türkiye genelinde medya alanında örgütlü en üst çatı kuruluş olduğunu belgeleyen Konfederasyonumuz, bu niteliğini Türkiye ismini alarak perçinledi” dedi.

BİK YARDIMLARI YAYGINLAŞTI

Konuşmasında Basın İlan Kurumu’nun basın derneklerine yönelik yardımlarına ilişkin bilgi de veren TGK Genel Başkanı ve Basın İlan Kurumu Denetim Kurulu Üyesi Nuri Kolaylı “Basın İlan Kurumu’nca 2011’e kadar sadece 9 basın derneğine yardım yapılırken, 2011’de girişimlerimizle, BİK Şubesi bulunan illerdeki gazeteci derneklerinin yardımlardan yararlanmasını sağladık. Böylece 2012 yılında 34, 2013 yılında 35, 2014 yılında da 38 gazeteci derneğine yardım yapıldı. Bununla yetinmedik, kurum şubesi olmayan illerdeki cemiyetlerimizin de yardımlardan yararlanması için yoğun girişimlerde bulunduk. BİK şubesi bulunmayan illerdeki gazeteci derneklerinin de yardımlardan faydalanmalarına olanak sağlandı” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete