HALKIN SESİ

TÜRKİYE’NİN EN GENÇ 2. MUHTARI

Her hafta bir mahallede gerçekleştirdiğimiz “Mahallenin Muhtarları” köşemiz için bu hafta Şirinevler Mahallesi’ndeyiz.

TÜRKİYE’NİN EN GENÇ 2. MUHTARI
12-06-2015 17:57
Google News

Türkiye’nin 2. Batman’ın ise en genç muhtarı olan Muzaffer Esin ile mahalleyi karış karış geziyoruz. 5.250 nüfuslu Şirinevler Mahallesi’nde 2800 seçmen olduğunu öğreniyoruz muhtarımızdan. Mahalleyi iyi tanıyan ve sorunlarını gayet iyi bilen muhtarımız, bakın idarecilerden ve kurumlardan ne bekliyor?

YEŞİL ALAN YOK…

Batman’ın en eski mahallesi olarak anılan Şirinevler’de en büyük sorun, yeşil alan yetersizliği. Mahalleye yeşil alanların kazandırılmasını isteyen Muhtarımız Muzaffer Esin “Şirinevler, eski bir mahalledir. Bu yüzden geri kalmış ve ihmal edilmiştir. Mahallemize park ve yeşil alan açamıyoruz. Halkımızın ve çocuklarımızın oynayacağı bir alan yok. Yetkililerden mahallemize yeşil alan yapılması için destek bekliyoruz” diyor.

PROJEM VAR

Mahallenin en büyük sorunu olan yeşil alan sorununu çözmek için projeler üretmeye çalıştığını da söyleyen Muhtar Esin “Vatandaşlarımızın dinleneceği ve çocukların oynayacağı yer için TP’ye ait arsayı park yapmak istiyorum. Bu çalışma için proje hazırladım. Gerekli yerlere başvurular yaptım ve kabul edildi. Çalışmalarımız devam ediyor, önümüzdeki aylarda aktif hale getireceğim. Mahalle halkının daha rahat etmesi için proje ve çalışmalarıma devam edeceğim” dedi.

YOL ÇALIŞMALARI HIZLANDIRILSIN

Şirinevler Mahallesinin bir diğer sorunu ise bozuk yolları... Muhtarımız Belediye tarafından yürütülen yol çalışmalarının hızlandırılmasını istiyor. Yayaların ve araçların mağdur olduğunu açıklayan Muhtarımız Esin “Mahallemizin yolları çukurlu olduğundan dolayı asfalt ve parke taşına ihtiyaç var. Araçlar buradan geçince yıpranıyor, yayalar da kış mevsiminde su birikintileri oluştuğu için şikâyetçi oluyor. Yetkililerden bu sorunun çözülmesini istiyoruz” ifadelerini kullanıyor.

TÜRKİYE’NİN EN GENÇ İKİNCİ MUHTARIYIM

Sohbetimiz sırasında Esin’in, Türkiye’nin ikinci Batman’ın ise tek genç muhtarı olduğunu söyleyen Sayın Esin “Türkiye’nin en genç muhtarıyım. Genç olmamdan dolayı sürekli aktif haldeyim. Mahallenin sorunlarını çözmek için hep uğraş içindeyim. Mahalle halkının taleplerini dinliyorum, sorunları gerekli yerlere bildiriyorum” diyor.

NASIL BİR MAHALLEDİR?

Muhtarımıza “Şirinevler, nasıl bir mahalledir?” sorusunu yöneltiyorum. 5.250 nüfuslu ve 2800 seçmenli Şirinevler’in, Batman’ın en eski mahalleleri arasında gösterildiğini söyleyen Sayın Esin “Belediyenin mahalle sınırları içinde olan, Batman’ın vitrini haline gelen bir mahalleyiz. İlk yerleşim olduğu için komşuluk bağları çok yüksek olan bir mahalledir. Herkesi mahallemize bekleriz” ifadeleriyle sonlandırıyor sohbetimizi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete