SPOR

Türkiye Özel Sporcular Trisome Oyunları'nda Tarihi Başarıya İmza Attı

Türkiye Özel Sporcular Trisome Oyunları'nda rekor sayıda madalya kazandı

Türkiye Özel Sporcular Trisome Oyunları'nda Tarihi Başarıya İmza Attı
26-03-2024 12:39
Google News

Ankara Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, Antalya'da düzenlenen Trisome Oyunları'nda Türkiye büyük bir başarı elde etti.

33 ülkeden 1058 sporcu arasında yer alan Türk özel sporcular, atletizm, basketbol, cimnastik, futsal, judo, masa tenisi, tenis ve yüzme branşlarında mücadele ettiler. Türk sporcular, toplamda 92 madalya kazanarak Trisome Oyunları tarihinde bir rekor kırdı.

Yüzme branşında Ada Zehra Anlatıcı, 50 metre kurbağalamada dünya rekoru kırarak altın madalya kazanırken Emirhan Akçakoca, Ali Topaloğlu ve Muhammet Eren Uysal da dünya rekorları kırarak altın madalya sahibi oldular. Judo ve Atletizm Milli Takımları takımlar kategorisinde altın madalya alırken, diğer branşlarda da önemli başarılar elde edildi.

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın, organizasyonun büyük bir başarıyla tamamlandığını ve Antalya'ya misafirperverlikleri için teşekkür etti. Türk özel sporcuların başarısı, 2024 Trisome Oyunları'nın en önemli olaylarından biri oldu ve Türkiye'yi gururlandırdı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete