SPOR

Türkiye, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları için 50 sporcuyla hazırlanıyor

Türkiye, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na 50 sporcuyla katılacak. Kota müsabakaları devam ederken, bazı sporcular olimpiyat için biletlerini garantiledi.

Türkiye, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları için 50 sporcuyla hazırlanıyor
07-03-2024 11:40
Google News

Türkiye, 26 Temmuz-11 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na 50 sporcuyla katılmayı garantiledi. Kota müsabakaları hız kesmeden devam ederken, pek çok Türk sporcu olimpiyata katılma hakkı kazanmaya başladı. A Milli Kadın Voleybol Takımı, 12 sporcuyla Paris'te mücadele edecek.

Filenin Sultanları, son galip geldikleri FIVB Milletler Ligi ve Avrupa Şampiyonası ile Dünya Kupası niteliğindeki Olimpiyat Elemeleri'ni birinci sırada tamamlayarak altın madalya için yarışacak.

Artistik Cimnastik Erkek Milli Takımı (5 kişi) ve okçulukta Klasik Yay Erkek Milli Takımı (3 kişi) da olimpiyata katılmaya hak kazanan diğer takımlar. Bu sporcular, takım yarışlarının yanı sıra bireysel mücadelelerde de boy gösterecekler. Boks ve güreş branşlarında Türk sporcular en çok kota kazananlar arasında yer alıyor. Tokyo 2020'de madalya alan sporculardan bazıları da Paris 2024 için Türkiye'ye kota kazandıran isimler arasında bulunuyor. Türkiye, Paris 2024'te 11 farklı branşta yer almayı garantiledi.

Atıcılık, atletizm, yol bisikleti, boks, artistik cimnastik, güreş, okçuluk, tekvando, voleybol, yelken ve yüzme branşlarında milli sporcular madalya mücadelesi verecek. Bazı branşlarda sporcular kota alsalar da olimpiyata katılacak isimleri ulusal federasyonlar belirleyecek. Şu ana kadar kota alan sporcular ve branşlar belirlenirken, Türkiye heyecanla Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na hazırlanıyor. .

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete