SİYASET

“TÜRKİYE, ŞOKLARA KARŞI BÜYÜK DAYANIKLILIK GÖSTERDİ”

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Batman'daki temasları kapsamında, TP Kristal Park Tesisleri'nde basın temsilcileriyle bir araya geldi.

“TÜRKİYE, ŞOKLARA KARŞI BÜYÜK DAYANIKLILIK GÖSTERDİ”
18-06-2018 20:07
Google News

 “BAKANLIK SAYISI AZALIRSA HARCAMALAR DA AZALIR”

Şimşek, dövizdeki dalgalanmalar ve dış kaynaklı küresel trendlerle ilgili değerlendirmelerinin ardından, kamuda tasarrufun esas olduğuna işaret ederek “AK Parti Hükümetleri döneminde 30'un üzerinde olan bakanlık sayısı ve başbakan yardımcılıklarını azalttık. 8–10 bakanlık daha da azaltılabilir mi? diye bir çalışma var. Çalışma henüz açıklanmadan net bir şey söylemek istemiyorum ama eğer gerçekten söylediğimiz gibi bakanlık sayısı azaltılırsa bu her konuda kamudaki harcamaların kısılması demek” dedi.

"REFORM ÇABALARIMIZI HIZLANDIRACAĞIZ"

Seçim sonrası gerek makro ihtiyati gerekse kamu maliyesine ilişkin tedbirler ile reform çalışmalarını hızlandıracaklarını belirten Şimşek “ 5-16 yıldır neredesiniz? Diyorlar. Aslında birçok reform yapıldı. Türkiye eğer bu reformları yapmasaydı küresel krizden, Ortadoğu'daki kaostan çok daha fazla etkilenirdi. Türkiye reformlar sayesinde büyük şoklara karşı büyük dayanıklılık göstermiştir. Onun için bu reform çabalarımızı sürekli hızlandıracağız. Çünkü reform dediğiniz, sürekli değişim demek” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete