GÜNDEM

TÜRKİYE'NİN EN YÜKSEK KÖPRÜSÜ AÇILIYOR

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Van-Tatvan-Bitlis ile Siirt-Mardin-Batman hattını birbirine bağlayan Botan Çayı Beğendik Köprüsü'nün Cumartesi açılacağı müjdesini verdi.

TÜRKİYE'NİN EN YÜKSEK KÖPRÜSÜ AÇILIYOR
10-07-2020 12:24
Google News

 

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK KÖPRÜSÜ
Bakan Karaismailoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katılacağı törende, Beğendik Köprüsü'nün açılışının yapılacağını belirtti. 165 metre yüksekliğindeki köprünün, Türkiye'nin en yüksek köprüsü olacağını ifade eden Karaislamoğlu, köprü sayesinde Van ile Siirt-Pervari arasındaki seyahat süresinin 5 saatten 2 saate düşeceğini belirtirken “Yol, ticaret yapmak için olduğu kadar insanları birleştirmek için, kardeşliği, birliği, beraberliği pekiştirmek için yapılır. Yol, medeniyet için yapılır, gelecek nesiller için yapılır. Yolunuz yoksa eliniz kolunuz bağlı demektir. Yolunuz yoksa ulaşamıyorsanız, erişemiyorsanız muasır medeniyetten bahsedemezsiniz. Turizmden, ticaretten bahsedemezsiniz. 11 Temmuz'da hizmete girecek bu proje de bölgede hem ekonomik kalkınmayı sağlayacak hem de birliği beraberliği artıracak. Beğendik Köprüsü, 120 metrelik 2 adet kenar açıklığı ile toplam 450 metre uzunluğunda ve 14 metre genişliğinde olacak. Köprü 165 metre yüksekliği ile Türkiye'nin en yüksek köprüsü olacak” dedi.

CUMARTESİ GÜNÜ TÖRENLE AÇILACAK

Beğendik Köprüsü'nü de içinde barındıran 72 kilometrelik Küçüksu-Hizan Ayrımı-Pervari İl Yolu'nun Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın canlı bağlantı ile katılacağı törenle hizmete açılacağını bildiren Karaismailoğlu, proje ile Pervari'nin ulaşım standardının yükseleceğini ve çevre illere yüksek standartlı bir yolla bağlanacağına vurgu yaptı. Karaismailoğlu, 2014 yılında yapım çalışmalarına başlanan Beğendik Köprüsü'nün teknik özelliklerine de dikkat çekerek, 210 metre orta açıklığı ve dengeli konsol sistemiyle, Türkiye'nin en uzun orta açıklıklı kutu kesitli ard germeli köprüsü olduğunun da altını çizdi. 

 

""

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete