GÜNDEM

TUTUKLAMALAR,PROTESTO EDİLDİ

Sason’un Kelhasan Köyü’ne bağlı Govar kırsalında operasyon bölgesine girdikleri gerekçesiyle gözaltına alınan ve mahkemeye çıkarılan 83 kişiden 27’si tutuklandı.

TUTUKLAMALAR,PROTESTO EDİLDİ
22-09-2015 20:13
Google News

Tutuklanma talebi ile mahkemeye çıkarılan 56 kişiden Belediye Eş Başkanı Gülistan Akel, Beşiri Belediye Eş Başkanı Mustafa Öztürk, İkiköprü Belediye Eş Başkanı Osman Karabulut, HDP İl Eş Başkanı Rojda Sürücü, DBP İl Eş Başkanları Mehmet Candemir ve Songül Korkmaz, İl Genel Meclis Eş Başkanı Mehmet Salih Altun ile Zehra Gönül, Şehmus Azboy, Salihe Karasu, Nazime Avcı, Mehmet Ali Nasıroğlu, Leyla Onuk, Afif Filiz, Eyüp Yağız, Süleyman Kaya, Ülmiye Aratemur, Hidayet Tiryaki, Abdullah Yıldız, Remziye Kaftan, Faysal Eripek, Mutezzem Öztekin, Mehmet Şerif Yağız, Şahin Aydın, Nurten Üzümcü ve Selahattin Yılmaz “terör örgütüne yardım etmek” suçundan tutuklanarak cezaevine önderildi. Belediye Eş Başkanı Sabri Özdemir ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

STK’LAR ALANLARA ÇIKTI

27 kişi hakkında verilen tutuklama kararı, Emek ve Demokrasi Platformu tarafından protesto edildi. Dörtyol Kavşağı’nda toplanan STK temsilcileri, Atatürk Parkına yürümek istedi.

Çevrede güvenlik önelimi alan polis, yürüyüşe izin vermedi. Kavşakta yapılan 20 dakikalık oturma eyleminin ardından açıklama yapan Platform Üyesi Hüseyin Oğuzcan “Tutuklamalar, 90’lı yıllardan hiçbir ders alınamadığının acı bir ifadesidir. Siyasi bir soykırıma dönüşen bu tür hukuksuz gözaltı ve tutuklamaları kınıyoruz” dedi. Eylemde polisle tartıştıkları gerekçesiyle 2 kişi gözaltına alındı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete