GÜNDEM

TÜTÜNE DÖNÜŞ…

2000’li yıllara kadar Güneydoğu’nun en önemli geçim kaynaklarından biriyken, devletin alternatif tarım ürünlerini teşvik etmesi sonucu bitme noktasına gelen tütüncülük, tekrar revaca geçti.

TÜTÜNE DÖNÜŞ…
30-06-2017 21:28
Google News

TÜTÜN TARLALARI MISIR VE ÇİLEĞE, TÜTÜN İŞLETMELERİ İSE TEKSTİLE…

Devletin, üreticiyi tütün dışındaki tarım ürünlerine teşviki ile tütün tarlalarında çilek ve mısır ekimi başladı. Tütün işletmeleri ise tekstil fabrikalarına dönüştürüldü. Bir zamanlar Güneydoğu’nun tütün tarlası olarak bilinen Batman’da tütün ekimi, bitme noktasına gelmişken, tüketici yüzünü tekrar tütüne dönmeye başladı.

TÜTÜN TARLALARI YENİDEN YEŞİLLENİYOR

Batman’da yer yer tütün tarlaları yeşermeye başladı. Uzun yıllar tütün ekimi yaptıktan sonra mısıra yönelen bazı çiftçiler, tütünden daha fazla verim aldıkları gerekçesiyle yeniden tütün ekmeye başladı. Bakımı ve yetiştirmesi daha kolay olduğu için de tercih edilen tütüncülüğün, bölge illerinde yeniden revaca geçebileceği ortaya atıldı.

KOTALI ÜRÜNLER, İZMİR’DE İŞLENECEK

Anlaşmalara bağlı kalınarak, belirli kotalarda ekilecek olan tütünün, hasat edildikten sonra işletilmek üzere İzmir’deki tesislere gönderileceği belirtiliyor. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete