GÜNDEM

TWİTTER’DE MÜLAKAT TEPKİSİ

Hâkimlik sınavı sonuçlarının açıklanmasından sonra sosyal medyada tepkiler yükseldi. Yüksek sınav puanına rağmen mülakatta elenen adaylar, tepkilerini sert twiit’lerle dile getirdi.

TWİTTER’DE MÜLAKAT TEPKİSİ
24-09-2020 17:09
Google News

 

Batman Baro Başkanı Av. Hamit Çakan’ın mülakatlara getirdiği eleştiriye Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı Batmanlı Hemşerimiz Emin Ekmen de destek verdi.

BARO BAŞKANI, SİTEM DOLU MESAJ PAYLAŞTI
Hâkimlik sınavı sonuçlarının açıklanmasından sonra Batman Baro Başkanı Av. Hamit Çakan “Üzülerek belirtiyorum ki, farklı farklı puanlar alarak adli yargı hâkimlik yazılı sınavında başarılı olmuş fakat mülakatı geçebilmiş batman barosunda staj yapmış tek bir meslektaşım yok. Pırlanta gibi gençlerin tamamı mülakatta elenmiş. Bu duruma yorum dahi yapmak içimden gelmiyor” dedi.

SİİRTLİ AVUKAT DA AYNI SİTEMİ DİLE GETİRDİ
Siirtli Avukat Nizam Dilek de aynı konuya ilişkin “Adli Yargı Hâkim Savcı mülakat sonuçları nihayet açıklandı. Yazılı sınavı başarıyla kazanıp mülakatı geçen Siirt Barosu avukatı maalesef bulunmamaktadır. Hep söyledik bütün sınavlarda liyakate göre alım yapılmalı, tüm sınavlarda mülakat sistemi derhal kalkmalıdır” yorumunu paylaştı.

BÖLGESEL AYRIMCILIK
Deva Partisi Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Batmanlı Hemşerimiz Av. Emin Ekmen de Twitter hesabı üzerinden mülakat sistemini eleştirerek “Bu, bölgesel ayrımcılıktır. Yasadışı uygulanan GBT soruşturması terörüdür. Dün FETÖ’nün düzenlediği raporlara takılan bu gençler, bugün kutsal ittifakın düzenlediği raporlara takılmaktadır. Türkiye’de devlet içi iktidar mücadelesinin değişmeyen kaybedeni işte bu gençlerdir. Batman ve Siirt Barolarından tek bir avukatın hakim savcılık sınavını kazanmaması normal mi?” ifadelerini paylaştı.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete