TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Uçan halı festivali başladı

Mardin’in Midyat ilçesinde, " Midyat Uluslararası Uçan Halı Çocuk Festivali" Hacı Ömer Özel kapalı semt Pazarında başladı.

Uçan halı festivali başladı
20-09-2023 09:41
20-09-2023 09:42
BATMAN
Google News

Midyat Belediyesince Her Yerde Sanat Derneği ve Sirkhane iş birliğiyle düzenlenen 19 Eylül'de başlayıp ve 23 Eylül Cumartesi günü sona erecek olan “Midyat Uluslararası Uçan Halı Çocuk Festivali'' çocuklarla kuklaların, müzikle dansın bir araya geldiği renkli kortej yürüyüşüyle gerçekleşti.

Dünyanın 18 farklı ülkesinden sanatçıların katılımıyla yapılan kortej yürüyüşü ve açılış seremonisi ile renkli gösterilere sahne oldu.

Festival etkinliğine yüzlerce çocuk eşlik etti.

Tarihi sokakları şenlendiren kortej yürüyüşünde tahta bacaklar, akrobatik gösteriler, Midyat sokaklarında renkli görüntülere neden oldu. 

Midyat Uluslararası Uçan Halı Çocuk Festivali’ne Midyat Kaymakamı Ömer Faruk Özdemir, Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, İlçe Müftüsü Ergun Bulunmaz, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdür Hüseyin Tunç, yüzlerce çocuk ve çok sayıda vatandaşın katıldı.

Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, “çocuklarımızın moral ve motivasyonlarını artırmak, geleceğe daha umutla bakmalarını sağlamak adına bu tür faaliyetlere büyük önem veriyoruz. İlçemize kazandırdığımıza Bebek ve Çocuk Kütüphanesi, park ve oyun alanlarıyla ile yeni bir boyuta taşımıştır. Düzenlediğimiz etkinliklere büyük ilgi gösteren çocuklarımızın mutlu ve huzurlu olduğunu görmek hepimizi çok sevindiriyor. Amacımız ve gayretimiz çocuklarımızın yarınlara umutla bakabilmelerini sağlamaktır. Durmadan çalışmaya devam edeceğiz çünkü çocukların yüzündeki bir tebessüm bile bizi çok mutlu ediyor.” dedi.

Minik sanatseverler aynı zamanda Festival boyunca, “yüz boyama”, “sanat”, “dans”, “hikâye anlatımı”, “kukla”, “konser” gibi çeşitli çalışmalarına katılabilecek.

Etkinlikler kapsamında çocuklar için hazırlanan ikramlar ve hediyeler dağıtılacak. (Haber Merkezi)

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete