SİYASET

UÇAR’DAN “CUMA İZNİ” YORUMU

AK Parti Batman İl Başkanı Diyaddin Uçar, kamu çalışanları için yapılan Cuma namazı düzenlemesiyle ilgili olarak açıklamada bulundu.

UÇAR’DAN “CUMA İZNİ” YORUMU
08-01-2016 21:00
Google News

Başkan Uçar, insanların hak ve özgürlükleri adına güzel çalışma olduğunu vurguladı.

Cuma günleri ile öğle tatilinin ibadet hürriyetini engellemeyecek şekilde kullanılabilmesine olanak sağlamak amacıyla hazırlanan "Cuma izni” ile ilgili Başbakanlık Genelgesi" Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yayımlanan genelgede, "Anayasa ve ilgili mevzuatla güvence altına alınan dini inanç hürriyetinin bir gereği olarak Cuma namazı saatinin mesai saatine denk gelmesi halinde, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlardan isteyenlere mesai kaybına neden olmadan izin verilir" ifadesi yer aldı.

Genelge, kamu çalışanlarının Cuma günü mesailerinin, Cuma Namazı öncesi öğle tatiline girecek ve namazın bitiminden sonra tekrar mesaiye başlayacak şekilde düzenlenmesini öngörüyor.

AK Parti Batman İl Başkanı Diyaddin Uçar, kamu çalışanları için uygulamaya konulan Cuma Namazı düzenlemesiyle ilgili yaptığı açıklamada, insanların hak ve özgürlükleri adına olumlu bir çalışma olduğunun altını çizerek “Bu anlamda özgürlükleri destekleyen 13 yıllık bir iktidarımız oldu. Hem demokratikleşme hem insanların hak ve özgürlükleri adına güzel bir çalışma olduğunu düşünüyoruz. Hükümetimizin bu konuyla ilgili seçimden önce bir çalışması vardı. Bugüne nasip oldu. Milletimiz için hayırlı olsun temennisinde bulunuyorum.” dedi. (Atilla İhsan Atay)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete