SİYASET

UÇAR’DAN HDP’NİN PROPAGANDASINA YANIT!

AK Parti İl Başkanı Diyaettin Uçar, HDP tarafından yapıldığı öne sürülen “Yıllardır seçim kampanyalarını anadilde sürdürüyoruz. Seçim araçlarındaki Kürtçe müzik ve sözlerin tüm adaylar tarafından benimsenmesine şaşırıyoruz” açıklamalara tepki gösterdi.

UÇAR’DAN HDP’NİN PROPAGANDASINA YANIT!
15-05-2015 21:37
Google News

Kürtçenin önündeki engellerin, AK Parti döneminde kaldırıldığını savunan Uçar “Halkımız ana dil önündeki tüm engelleri AK Parti’nin kaldırdığını biliyor. AK Parti’nin darbe anayasaları ve statükocu sistem ile savaşarak ve çok ağır bedeller ödeyerek anadil ile ilgili çok önemli mesafeler kat ettiği, halkımızın bildiği bir olgudur” dedi.

ENGELLERİ BİZ KALDIRDIK

Uçar, açıklamasının devamında “TRT KÜRDİ, Kürtçenin seçmeli dil olarak okutulması, Yargı önünde savunmanın ana dilde yapılabilmesi, Kürtçe propaganda yapılması önündeki engellerin kaldırılması; partimizin çabaları ve etkin gayretleri sonucu elde edilmiş onlarca kazanımdan sadece dört örnektir. AK Parti, özgürlüklerin önündeki tüm ilkel engelleri kaldıracak tek partidir. Anadilin önündeki engelleri ilk olarak biz kaldırdık” ifadelerini kullandı. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete