YAŞAM

Uçar ve Yılmaz aileleri barıştırıldı

HEDEP Batman İl Örgütü, husumetli iki ailenin barışmasını sağladı.

Uçar ve Yılmaz aileleri barıştırıldı
16-11-2023 16:15
16-11-2023 16:12
BATMAN
Google News

Batman’da aralarında husumet bulunan Uçar ve Yılmaz aileleri, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP)  Batman il örgütünün girişimleri sonucu barıştırıldı. Batman’da 30 Temmuz 2023’te iki genç arasında çıkan kavgada Ferhat Uçar adlı gencin yaşamını yitirmesi ile Yılmaz ve Uçar aileleri arasında başlayan husumet, HEDEP’in devreye girmesiyle giderilip barışla noktalandı.  Uçar ve Yılmaz aileleri, Roza Düğün Salonunda düzenlenen barış yemeğinde bir araya geldi. Barış yemeğine DBP Eş Genel Başkanı ve HEDEP Batman Milletvekili Keskin Bayındır, Eski Milletvekili Nizamettin Toğuç, görevden uzaklaştırılan belediye eş başkanları Songül Korkmaz ve Mehmet Demir, HDP ve DBP il örgütleri, İHD Batman Şubesi,  TJA aktivistleri,  Barış Anneleri Meclisi, Emek ve Demokrasi Grubu ve MEBYA DER katıldı.

“KÜRTLERİN BİRLİĞİ ÇOK ÖNEMLİ”

 DBP Eşgenel Başkanı Keskin Bayındır “Kürt halkı mazlum bir halk. Kürtler yıllardır özgürlükleri, dilleri, kültürleri için direniyorlar. Halkımız kirli politikalara karşı tedbirini almalı. İçimizi yakan, bize yapılan saldırılar değil,  ailelerin birbirine girmesi ve gencecik insanların yaşamını yitirmesidir. Kürtlerin birlik dışında başka alternatifleri yok. Birlik bizim kurtuluşumuz. Bu birliği bozacak oyunlara karşı duralım. Dünya savaş sürecinden geçiyor. Bu savaşta Kürtlerin birliği çok önemli.  Birliğimize zarar verecek pratiklerden uzak duralım. Kirli politikalara araç olmayalım. Batman halkı kadim bir halk. Bu halk öncülük etmeli. Bu tür olaylar ile gündeme gelmemeli. Bu yük hepimizin” dedi.

 İmam Hüseyin Taş, barışın önemini ayet ve hadislerle dillendirerek, barışa katkı sunanlara teşekkür etti. Yapılan konuşmaların ardından aileler, Kuran-ı Kerim'in altından geçerek barıştı. Program, barış yemeği ile sona erdi. (Adnan Ayaz/Batman Sonsöz Gazetesi)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete