EĞİTİM

ÜCRETSİZ DAĞITILAN KİTAPLAR ÇÖPE GİDİYOR

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)’nın okullarda ücretsiz dağıttığı kitaplar, eğitim-öğretim sezonu boyunca neredeyse hiç kullanılmıyor. Velilerden istenen ek kitaplar ise maddi külfet oluşturuyor.

ÜCRETSİZ DAĞITILAN KİTAPLAR ÇÖPE GİDİYOR
11-12-2017 22:08
Google News

DEVLET, ÜCRETSİZ KİTAP DAĞITIYOR AMA…

2003 yılından bu yana tüm yurtta devlet okullarına dağıtılmaya başlanan ders kitapları, ilk zamanlar veliler tarafından sevindirici bir gelişme olarak karşılanmış olsa da son birkaç yıldır velilerden ek kitapların istenmesi, bu mutluluğu sona erdirdi. Veliler, ücretsiz dağıtılan kitapların, okullarda neredeyse hiç kullanılmadığı ve kendilerinden yeni kitapların istendiğinden yakındı. İstenen kitapların maliyetinin 250 TL’ye kadar ulaşabildiğine dikkat çeken veliler, ücretsiz dağıtılan kitapların ise çöpe gittiğini savundu.

OKULLARDA KİTAP ÇELİŞKİSİ…

Bu şekilde israfın da önünün açıldığını savunan veliler “Okullarda büyük şovla torba torba kitap dağıtılıyor. Kitaba para ödemediğimiz için seviniyoruz. Ama hemen hemen her gün çocuğumuzdan yeni bir kitap alması isteniyor. İstenen kitaplar, dağıtılanların sayısını geçti. 250 TL kitap parası ödedim. Okullarda dağıtılanlar ise sobaya yakacak oluyor, çöpe atılıyor. Kitap çelişkisi ne zaman son bulacak?” dedi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete