SPOR

Uğurcan Özer, Paris Paralimpik Oyunları İçin Kapıyı Araladı

21 Nisan'da Mersin'de düzenlenen Dünya Paratriatlon Kupası'nda şampiyon olan Uğurcan Özer, 2024 Paris Paralimpik Oyunları için umut dolu

Uğurcan Özer, Paris Paralimpik Oyunları İçin Kapıyı Araladı
23-04-2024 13:09
Google News

21 Nisan'da Mersin'de gerçekleşen Dünya Paratriatlon Kupası'nda zorlu parkurları 58 dakika 49 saniyede tamamlayarak PTS5 kategorisinde şampiyonluk elde eden Uğurcan Özer, 2024 Paris Paralimpik Oyunları için umut dolu bir adım attı. Mersin'deki başarısıyla olimpiyat sıralamasında 9.

sıraya yükselen milli sporcu, şimdi İspanya, Özbekistan, Fransa ve İtalya'da yapılacak dünya kupalarında da başarılarını sürdürerek paralimpik oyunlarına katılan ilk Türk triatlet olmayı hedefliyor.

Uğurcan Özer, Mersin'deki zaferinin kendisini motive ettiğini belirterek, "Bu yarışta aldığım puanla Paris Paralimpik Oyunları için önemli bir avantaj elde ettim. Şimdi önümüzde 4 yarış daha var ve hepsine aynı özveriyle hazırlanarak ülkemi en iyi şekilde temsil etmeyi amaçlıyorum. " dedi.

Öte yandan, Uğurcan'ın antrenörü Mert Onaran da sporcusunun elde ettiği başarıyla gururlu olduklarını belirterek, Paris 2024 Paralimpik Oyunları için hedeflerinin ilk 5 içinde yer almak ve madalya kazanmak olduğunu ifade etti. Mert Onaran, "Mersin'de aldığımız puanla olimpiyat sıralamasında garantili bir yere sahip olduk. Şimdi hedefimiz, tarihimizde ilk kez triatlon branşında paralimpik oyunlarına katılarak ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek. " dedi.

Uğurcan Özer ve antrenörü Mert Onaran, Paris Paralimpik Oyunları için yoğun bir şekilde çalışmaya devam ediyor ve ülkemizi en iyi şekilde temsil etme hedefiyle ilerliyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
3 Nisan 2024 e-gazete