Uluslararası Anadolu Ankası-2025 Tatbikatı başladı

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Uluslararası Anadolu Ankası-2025 Tatbikatı'nın başladığını duyurdu.

Uluslararası Anadolu Ankası-2025 Tatbikatı başladı

Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Uluslararası Anadolu Ankası-2025 Tatbikatı'nın Konya'da konuşlu 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığınca düzenlendiği bildirildi.
Türkiye'nin ev sahipliğinde, 12-23 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen tatbikata ABD, Almanya, Azerbaycan, Bosna Hersek, İtalya, Katar, Polonya, Romanya, Slovakya ve Suudi Arabistan katıldığı, Türkiye'den ise Kara, Deniz, Hava Kuvvetleri ile Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı unsurlarının yer alacağı hatırlatıldı.
Öte yandan paylaşımda tatbikata ilişkin görüntüler de yer aldı.
Görüntülerde, tatbikata katılım sağlayan uçak ve helikopterlerin "fil yürüyüşü" yaptığı anlar da bulundu.
Askeri bir terim olan "fil yürüyüşü", bir tehlike anında uçakların belli bir düzende tam mühimmatlı kalkışa hazır olduğunu ifade etmek için kullanılıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ