GÜNDEM

Uluslararası Festival başladı

Batman Üniversitesince düzenlenen Uluslararası Bilişim Festivali (IFEST 2023) başladı.

Uluslararası Festival başladı
13-10-2023 13:15
13-10-2023 12:56
BATMAN
Google News

 Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, üniversitenin Batı Raman Kampüsü Fen Edebiyat Fakültesi'nde festivalin açılışı amacıyla düzenlenen programda, üniversitenin Türkiye çapında çok önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptığını söyledi.

Batman Üniversitesi'nin enerjinin pilot üniversitesi olarak rotasını belirlediğini kaydeden Rektör Demir, çok yönlü çalışmalarla şehrin tüm dinamiklerini harekete geçirecek sinerjiyi ortaya çıkaracak bilimsel faaliyetlerin artarak devam edeceğini belirtti. Rektör Demir, “Festivalde, 30 kıymetli konuşmacı konuğumuzdan konferanslar dinleyeceğiz. 28 firmamız 35 marka ile 24 stantta ürün ve teknolojilerini anlatacaklar” dedi.

SİBER KOZA MERKEZİ AÇILDI

Festival kapsamında Türkiye Yazılımcılar Federasyonu (TÜYAFED) Başkanı Mustafa Çalış, Türkiye Sağlık Enstitüleri (TÜSEB) Başkanı Prof. Dr. Erhan Akdoğan, Sosyal Medya ve Dijital Güvenlik Eğitim Araştırma Merkezi (SODİMER) Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir sunum yaptı. Konuşmaların ardından üniversite bünyesinde kurulan Siber Koza Merkezi'nin açılışı yapıldı. Festival, 14 Ekim'e kadar sürecek. (AA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Nisan 2024 e-gazete