GÜNDEM

UMKE, BATIRAMAN’DA TATBİKAT YAPTI

İl Sağlık Müdürü İhsan Bodakçi, afet ve olağandışı durumlarda kesintisiz sağlık hizmeti sunabilmek amacıyla Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü bünyesinde tamamı gönüllü sağlık personellerinden oluşan UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri) Biriminin tatbikat ve uygulamalı eğitimlerine ilişkin bilgi verdi.

UMKE, BATIRAMAN’DA TATBİKAT YAPTI
09-11-2016 22:32
Google News

UMKE, OLAĞANDIŞI DURUMLARDA DEVREYE GİRİYOR

UMKE’nin, büyük çaplı bir afetler, çok sayıda ölü ve yaralının bulunduğu olağandışı durumlar ve ambulans ekiplerinin ulaşmakta zorluk yaşadığı elverişsiz doğa koşullarında olaya müdahale ederek, alan yönetimi, hasta seçme-ayıklama ve medikal kurtarma işlemlerini gerçekleştiren bir ekip olduğunu belirten Bodakçi, UMKE’ye yönelik tatbikat ve uygulamalı eğitimler düzenlediklerinden bahsetti.

BODAKÇİ, 6 ETABI BAŞARIYLA GEÇEN UMKE’Yİ TEBRİK ETTİ

İl Sağlık Müdürlüğü’nün, yönetimsel ve ekipman/lojistik anlamda UMKE’ye gerekli desteği verdiğini söyleyen Bodakçi “Bıtıraman’da UMKE’ye, doğada pusula ile yön bulma, triyaj, ekip arası iletişimi güçlendirme ve hasta/yaralı taşıma teknikleri başlıklarından oluşan ‘olumsuz doğa koşullarında hastaya müdahale eğitimi’ verdik. Uygulamalı eğitim, engellerle dolu 6 parkurdan oluştu. 1. etapta, hasta taşıma sedyesinin üzerinde su dolu bidonları taşıyarak, hastaya zarar vermeden taşıma yöntemlerini çalışan UMKE, 2. etapta ise otomobil lastiklerinden oluşturulan parkurda hastayı sedyeyle taşıyarak elverişsiz arazi koşullarında hastayı dengeli taşıma çalışması yaptı. 3. etapta ekip içi işbirliği, iletişim ve dayanışma ruhunun güçlendirilmesi, 4. etapta hasta seçme-ayıklama işlemlerini hızlı ve doğru şekilde yapmaları, 5. etapta personelin ekipman ve lojistik bilgisinin arttırılması, 6. etapta ise hastayı güvenli taşıma tekniklerinin öğretilmesi amaçlandı. Tüm etapları başarıyla tamamlayan UMKE ekibine teşekkür ediyorum” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete