HALKIN SESİ

UMUT KAPISI İŞKUR

UMUT KAPISI İŞKUR

UMUT KAPISI İŞKUR
03-01-2020 19:14
Google News

 

Kış mevsiminin yavaş yavaş kendini gösterdiği bu günler de, yurdum insanı can sıkıntısını gidermek amacıyla gündüz vakitlerinin çoğunu kahvehanelerde yahut genelde gençlerimizin son günlerde uğrak yeri olan cafelerde geçirmektedirler. 
Şöyle bir çevremize baktığımızda, en çok bu serüveni yaşayan mevsimlik işçilerimiz olmuştur. Çünkü yapacak başka bir aktiviteleri yoktur. Bu işçilerimiz, yılın altı ayı ailelerinden uzakta çalışmakta, helal bir ekmek parası kazanmak için uğraş vermektedirler. 
Bu devirde gerçekten ekmek parası kazanmak çok zor olmuş. Eskilerin deyimiyle; "eskiden ekmek aslanın ağzında iken, şimdi ise midesine inmiş durumda" Durum böyle olunca, diyecek bir söz bulamıyor insan. Çalışmak, çalışmak, çalışmak. 
Keşke bu kelimeyle iş hal olsaydı. Bu mümkün değil ki. 
Sezonluk işçiler, karınlarını zor doyuruyor, bununla birlikte aile içinde de ister istemez huzursuzluk yaşanıyor. Adam gider, bir kaç ay şehir dışında sürünür, sırf evine biraz para getirmek için, ama geldiğinde ev halkı ona huzur vermez. Adam ne yapsın, evde durur mu? Hayır tabi ki de, soluğu ya kahvede ya da bir arkadaşının yanında alır. Bir derdi bir sıkıntısı varsa anlatır. Bakın sakın yanlış anlamayın. Ailelerde haklı haksız demiyorum, biz erkeklerin günahı ne? 
Onlar bizim emektarlarımız, onların yanında olalım. Bizimde ailelerimiz var. Bizde belki onlar gibi olabiliriz. Bu konuda toplumda bazı kurum ve kuruluşların, bu işe el atmaları gerekiyor nasıl mı şu şekilde. 
İŞKUR 
Bu kurum adı üstünde, iş ve işçi bulma kurumu. Çoğumuzun umut kapısı, hayallerimizin tek dayanağı. Birçok kişinin ismini yazdırarak ve uzun zaman beklediği tek kapıdır. Ülkemizde bu kurum birçok etkinlik yaratarak, birçok vatandaşımızın yüzünü güldürmeyi başarmıştır. Özellikle gençlerimiz üzerinde yaptığı çalışmalar neticesinde, işsizlik oranını bir nebzede olsa hafifletmeyi başarmıştır. Bu kurum adı altında açılan bazı programlar sayesinde bazı vatandaşlarımız memleketlerinden uzakta çalışmaktan kurtulmuş ve aile içindeki sıkıntılarından kurtulmuşlardır. İş-kur’un düzenlemiş olduğu bazı sanat geliştirme aktiviteleri de cabası. 
Batmanlı bazı iş adamlarımız, iş-kur kapsamında memleketinin insanına bir takım olanaklar sunarak, hem kendi işlerinin görülmesi hem de evlerine sıcak bir ekmek getirmeleri için, ellerinden gelen desteği sağlıyorlar. Gerek yaptıkları yardımlar gerekse sağladıkları iş imkânları sayesinde memleketimizin kalkınmasına katkıda bulunuyorlar.
İş-kur’un düzenlemiş olduğu, bu istihdamlar dahilin de, iş adamlarımız çok güzel adımlar atmaktadırlar. Onları gerçekten takdir etmek gerekir, yaptıkları işlerden ötürü. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
15 Haziran 2024 e-gazete