EKONOMİ

UMUT REHABİLİTASYON’DA ERGOTERAPİ TEDAVİLERİ BAŞLADI

4 yıl önce Batman’da fiziksel ve bedensel engelli çocuklar ile otizmli çocuklara, fizik tedavi, dil ve konuşma terapisi ve hipo-hidro terapi dallarında eğitim vermek için kurulan Umut Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, ergoterapi alanında da hizmet vermeye başladı.

UMUT REHABİLİTASYON’DA ERGOTERAPİ TEDAVİLERİ BAŞLADI
26-08-2021 09:12
BATMAN
Google News

UMUT REHABİLİTASYONDA ERGOTERAPİ TEDAVİSİ VERİLİYOR

Şafak Mahallesi 3416 sokak numara 12’de 4 yıldır engelli bireylere ücretsiz hizmet veren Umut Rehabilitasyon Merkezi’ne yeni kayıtlar için engelli bireyleri beklediklerini belirten 

Umut Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Mehmet Güner “Ergoterapistimiz Merve Nur Bozkurt, yaklaşık 1 yıldır bizimle çalışıyor” dedi.

ERGOTERAPİ TEDAVİLERİ HIZLA ARTIYOR

Ergoterapist Merve Nur Bozkurt “Dünyada yüz yıllık geçmişi bulunan ergoterapi Türkiye’de de hızlı bir şekilde artıyor. Batmanda ilkleri gerçekleştiren Özel Batman Umut Rehabilitasyon Merkezi, sağlıkta ve refahta kaliteyi artırmaya devam ediyor. Çocuklar artık ergoterapi ile daha bağımsız, daha üretken daha başarılı olma yolunda ilerliyor” dedi.

ERGOTERAPİDE YAPILAN ÇALIŞMALAR:

Ergoterapi ünitesinde otizm, down sendromu, dikkat eksikliği ve hiperaktivite, öğrenme güçlüğü, serebral palsy,mental motor retardasyon, yazı yazma ve ince motor beceri sorunları, çeşitli genetik bozukluklar gibi hastaların, terapötik ürünlerle ergoterapist eşliğinde tedavi edildiğini ifade eden Bozkurt “Ergoterapistin pediatrik rehabilitasyonda yaptığı müdahaleler arasında, duyu bütünleme tedavisi, kognitif becerilerin geliştirilmesi, ince motor, kaba motor becerilerinin geliştirilmesi, denge ve koordinasyon çalışmaları, günlük yaşam becerileri, görsel motor kontrol görsel uzamsal algılama, dikkat, oryantasyon, planlama becerilerinin geliştirilmesi, yazı yazma gibi kognitif becerileri içeren algısal becerilerin geliştirilmesi, oyun oynama ve üretkenlik becerilerinin geliştirilmesi, dil becerilerinin geliştirilmesi, postural ve ergonomik düzenlemeler yapma etkinlikleri bulunuyor” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?