EĞİTİM

Üniversite, 3 bin 657 öğrenciye kapılarını açtı

LYS ve YGS sonuçlarının açıklanmasının ardından üniversitelerde kayıtlar başladı. Batman Üniversitesi, yeni öğrencilerini Batman merkez kampüsünde karşıladı.

Üniversite, 3 bin 657 öğrenciye kapılarını açtı
04-08-2015 21:34
Google News

ÖSYM’nin açıkladığı listeye göre Batman Üniversitesi’ne yerleşen öğrenci sayısı 3 bin 4 yüz on yedi oldu. Bu sayıya özel yetenek sınavıyla alınan öğrenciler eklendiğinde toplamda 3 bin 657 yedi öğrencinin Batman Üniversitesi’nde öğrenim görme hakkı elde ettiği bildirildi.

DOLULUK ORANI % 95’İN ÜZERİNDE

Kurulduğu günden beri yatay ve dikey büyümesini devam ettiren Batman Üniversitesi yeni açılan fakülte ve bölümlerinde doluluk oranı yüzde 95’in üzerine çıktı. Her yıl yaklaşık 2 bin mezun veren üniversite, yeni açılan fakülte ve bölümlerle birlikte verdiği mezunların yaklaşık 2 katı öğrenciyi kabul ederek büyümesine devam ediyor. ÖSYM’nin açıkladığı öğrenci kontenjanı ile mevcut öğrenci sayısı birleştirildiğinde yaklaşık 10 bin 5 yüzü bulduğu açıklandı. Bu rakamın, enstitüde okuyacak öğrenciler de eklenince 11 bin öğrenciye ulaşılabileceği belirtilirken ek kontenjanlarla gelecek öğrenciler hesaplanırsa doluluk oranının %100 olabileceğine dikkat çekildi. Türkiye’nin hemen hemen her bölgesinden öğrencisi olan Batman Üniversitesi’nde, ilk sırada Güney Doğu Anadolu Bölgesi yer alırken 2. Sırada Doğu Anadolu, 3. Sırada ise Akdeniz Bölgesi yer aldı. Üniversite kayıtlarının cuma günü saat 17.00’ye kadar devam edeceği açıklandı. Gerekli bilgilerin www.batman.edu.tr adresinde olduğu bildirildi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete