EĞİTİM

ÜNİVERSİTE, ALL ALÇI İLE İŞBİRLİĞİ KURUYOR

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, üniversite-sanayi iş birliği için yeni adımlar attı.

ÜNİVERSİTE, ALL ALÇI İLE İŞBİRLİĞİ KURUYOR
12-07-2021 07:36
BATMAN
Google News

Sanayici Üniversite İstişare Toplantısına katılan Rektör Demir, toplantının ardından All Alçı firmasını ziyaret ederek üniversite ile All Alçı arasında yapılabilecek iş birliği olasılıklarının araştırılmasına yönelik fikir alışverişinde bulundu. Kamu-Sanayi iş birliği çerçevesinde Ar-Ge çalışmaları ve proje desteği sağlamak amacıyla Fernas Alçı San. Tic. A.Ş. Grubuna yapılan ziyarette Prof. Dr. İdris Demir’e KUSİ ekibinden Doç. Dr. Fevzi Yaşar, Doç. Dr. Ömer Faruk Ertuğrul ve Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Rıda Tür eşlik etti. 

ALL ALÇININ, ÜNİVERSİTE İLE KURACAĞI İŞBİRLİĞİ GÖRÜŞÜLDÜ

İnşaat sektöründeki All ve Tekno markalarını destekleyen ve 500 kişilik bir ekiple hizmet veren All Alçı’nın, üretim ve piyasa tecrübesi ile inşaat sektörünün her aşamasında ihtiyaç duyulan yapı malzemelerini üreterek piyasaya sunduğu aktarıldı. Ürün geliştirme, verimlik ve Ar-Ge çalışmaları konusunda destek sağlamak amacıyla tesisin tüm üretim aşamalarının incelendiği ziyarette All Alçı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcı Nihat Terece, Batman Üniversitesi ile yapılabilecek projeler üzerine değerlendirmelerde bulunarak üniversitenin yeni ufuklar açabileceğini ve Batman Üniversitesi ile yapılabilecek çalışmalarda yer almaktan mutlu olacaklarını söyledi.

ÜNİVERSİTEMİZ, ŞEHİR SANAYİSİNİN GELİŞMESİNDE ÖNEMLİ BİR PAYDAŞ

Fabrikada yapılan incelemeler sonucunda özellikle laboratuarda çalışan personelin büyük çoğunluğunun Batman Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Kimya ve Kimyasal İşleme Bölümü mezunlarından oluşmasının kendilerini çok mutlu ettiğini belirten Rektör Demir, All Alçı Şirketler Grubu ile ortaklaşa yapılacak projelerin hayata geçmesi için KUSİ ekibi ile birlikte ilgili akademisyenlerin bazı somut adımların atılması için bir tekrar bir araya geleceklerini belirtti. Batman Üniversitesinin şehir sanayisinin gelişmesinde önemli bir paydaş olduğunu ifade eden Prof. Dr. İdris Demir “Üniversitemiz tüm bileşenleri ile beraber sanayinin ve sanayicinin yanındadır. Sanayicilerle kurulan iletişimi önemsiyoruz ve Batman Üniversitesinin ilimiz sanayisinin gelişmesinde itici güç olacağına inanıyoruz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete