GÜNDEM

ÜNİVERSİTE, İŞKUR’LA ANLAŞTI

Batman Üniversitesi ile Batman İŞKUR İl Müdürlüğü arasında işbirliği protokolü imzalandı. Protokolün imza törenine Rektör Prof. Dr. İdris Demir ve İŞKUR İl Müdürü Besim Eviz katıldı.

ÜNİVERSİTE, İŞKUR’LA ANLAŞTI
12-10-2021 17:32
12-10-2021 17:33
Google News

KAMPÜSTE İŞKUR OFİSİ KURULACAK

Batman Üniversitesi ile Batman İŞKUR İl Müdürlüğü arasında imzalanan işbirliği protokolüne göre, üniversite kampüsünde İŞKUR Kampüs Ofisi kurulacak, görevli iş ve meslek danışmanları tarafından öğrencilere işgücü piyasası, kurum faaliyetleri, iş arama becerileri, işverenle görüşme/mülakat teknikleri, özgeçmiş hazırlama konularında danışmanlık hizmeti verilecek.

ÖĞRENCİLERE KOLAYLIK SAĞLANACAK

İŞKUR İl Müdürlüğü ile imzaladıkları iş birliği protokolü ile ilk kez iş hayatına atılmayı düşünen öğrencilere kolaylık sağlanacağını belirten Rektör Demir “İŞKUR Kampüs kurulması, eğitim, analiz ve etkinlik çalışmalarında işbirliği yapılacak olması hem gençlerimize hem şehrimizde faaliyet gösteren işverenlere olumlu katkılar sunacaktır. Böyle bir ofisin üniversitemiz içerisinde açılmış olması, öğrencilerimizin mezuniyet sonrası kendilerini bekleyen fırsatlar hakkında bilgi sahibi olmasına olanak sağlayacaktır” dedi.

AMACIMIZ, GENÇLERİMİZİN İŞ GÜCÜNE KATILMASINI SAĞLAMAK

İŞKUR İl Müdürü Besim Eviz de işbirliği protokolüne ilişkin “Bu protokol ile gerek aktif öğrencilere gerekse mezun öğrencilere kişisel gelişimin yanı sıra mesleki gelişim olanağı sunulacak. İŞKUR Kampüs Ofisimizde görevli uzmanlar, başvuranlara işgücü piyasası, kurum faaliyetleri, iş arama becerileri, işverenle mülakat/görüşme teknikleri, özgeçmiş hazırlama gibi konularda bilgilendirme faaliyetlerinde bulunarak iş arama sürecinde yaşanması muhtemel sıkıntıların önüne geçmiş olacağız. Ayrıca Üniversitemiz ile Mesleki Eğitim Kursları ve İŞBAŞI Eğitim Programları ile kalifiye eleman yetiştirme hizmetleri de vermeye başlayacağız. İŞKUR olarak en büyük hedef kitlemizi oluşturan gençlerimizin tüm imkanlardan faydalanmalarını sağlamak ve işgücü piyasasına kazandırmak için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete