GÜNDEM

ÜNİVERSİTE KOROSU ONLİNE TOPLANDI

Batman Üniversitesi akademik ve idari personelinden oluşan Türk Sanat Müziği Korosu online olarak ilk çalışmasını gerçekleştirdi.

ÜNİVERSİTE KOROSU ONLİNE TOPLANDI
13-04-2021 14:41
Google News


Çalışma başlangıcında konuşma yapan Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Rohat Cebe, “Sayın Rektörümüz Prof. Dr. İdris Demir’in göreve başlaması ile üniversitemizde güzel bir sinerji oluştu. Sayın Rektör hocamızın Batman Üniversitesi Korosu’nun kurulması isteği ile akademik ve idari personelden oluşan Türk Sanat Müziği Korosu’nu kurma çalışmalarına başlandık” dedi.

VİDEO KONFERANS İLE TOPLANIYORUZ
Batman Üniversitesi Türk Sanat Müziği Korosu repertuarının Arş. Gör. Kayhan Tunç tarafından hazırlandığını belirten Prof. Dr. Cebe, “Repertuar hazırlanırken her kesin yakından bildiği Yeşilçam Filmlerinde söylenen şarkıları seçtik. Salgın nedeniyle Batman Üniversitesi ailesi olarak birbirimizden uzak kaldık. Bu vesileyle video konferans yöntemi ile bir araya geliyor, çalışmalarımızla pandeminin psikolojik baskısını azaltıyoruz” dedi.

Batman Üniversitesi Türk Sanat Müziği Korosu’nun yapılan ilk çalışmasında, bestesi Kerem Güney’e güftesi H. Münir Ebcioğlu’na ait olan Bir Kere Sevdim Diye adlı hicaz şarkı çalışıldı.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
18 Nisan 2024 e-gazete