EĞİTİM

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ EYLEM YAPTI!...

Batman Üniversitesi’nde okuyan öğrenciler, merkez kampüste eylem yaptı. Eyleme katılan yüzlerce öğrenciler sloganlar atarak şehir merkezinde yürüyüş yaptı.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ EYLEM YAPTI!...
12-05-2015 21:56
Google News

Geçtiğimiz gün üniversitede iki öğrenci arasında yaşanan tartışma, kısa sürede büyüyerek arbedeye dönüştü. Olayda polisin sert müdahalesiyle karşılaştıklarını ileri süren gençler, üniversitenin camlarını kırarak Rektörün makam odasını dağıttı. Olayda gözaltına alınan 18 öğrenci ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, sert müdahaleye ve gözaltı sürecine tepki gösteren öğrenciler, merkez kampüste halaylar çekerek olayı protesto etti. Gençlere HDP Milletvekili Ayla Akat Ata ile İl Başkanı Rojda Sürücü de destek verdi.

ÜNİVERSİTE, POLİS OKULU OLAMAZ

Kampüsün bahçesinde açıklama yapan öğrenciler “Üniversiteye giren polislerin, öğrencilere hakaret ve darp etmesi ile olaylar başladı. Yönetim, özür dilemeyince öğrenciler de üniversite bizimdir bizim kalacak sloganıyla rektörlük odasını işgal etti. Eğitim okulu olması gerekirken, üniversitelerin polis okulu olmasını müsaade etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı. Basın açıklamasından sonra öğrenciler, sloganlar atarak şehir merkezinde yürüyüş yaptı. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete