EĞİTİM

Üniversite öğrencilerin yemeği belediyeden

Batman Belediyesi ile Batman Üniversitesi arasında üniversite öğrencilerine yönelik Askıda Yemek Uygulaması işbirliği protokolü imzalandı.

Üniversite öğrencilerin yemeği belediyeden
31-08-2022 18:21
03-09-2022 13:43
Google News

13 BİN 512 ÖĞRENCİYE ÜCRETSİZ YEMEK VERECEĞİZ

Vali Ekrem Canalp, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir ile Merkez Kampüste protokol imzalayarak askıda yemek uygulamasına destek verdi. Yapılan anlaşma ile Batman Belediyesinin her gün 13 Bin 512 öğrenciye ücretsiz yemek vereceği protokol imzalandı.

Vali Ekrem Canalp “Çocuklarımız ve gençlerimiz söz konusu olduğu zaman imkanlarımızı seferber etmekten hiçbir zaman tereddüt göstermeyeceğiz” dedi.

VERİM ARTTI

Rektör Demir de “Batman Üniversitesi Öğrencilerinin devlet katkı payını zaten Batman Üniversitesi ve devletimiz ödüyor. Öğrencinin cebinden çıkan katkı payını protokol ile Batmanlı her bir evladımızın, Batman Üniversitesindeki her bir öğrencimizin Batman Belediyesi tarafından karşılanmasına yönelik bir protokoldür. Bunu kurumsal bir hale getirdik. Bu vesileyle verim arttı. Protokolden önce ilk 7 aylık süreçte Batman Üniversitesinde kendi cebinden ücretini ödeyip yemek yiyen öğrenci sayısı 58 bin 654 iken, belediyemiz tarafından yemek ücreti karşılandıktan sonra bu sayı 4 katına çıkıp 225 bin 855’e ulaşmıştır” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
4 Mayıs 2024 e-gazete