GÜNDEM

ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİNE ADIM ADIM…

İlimizde sanayi ve üniversite işbirliğini güçlendirmek ve sanayinin gelişmesini sağlamak amacıyla Valilik koordinasyonunda Batman Üniversitesi ve İl Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü’nün işbirliğiyle Kamu-Sanayici ve Üniversite İstişare Toplantısı gerçekleştirildi.

ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİNE ADIM ADIM…
22-06-2021 17:59
Google News

ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ, TOPLANTIDA ELE ALINDI
Batman Üniversitesi Batı Raman Kampüsünde düzenlenen toplantıya, Vali Hulusi Şahin, AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, öğretim üyeleri, kurum yöneticileri ve sanayiciler katıldı. Toplantı, İl Sanayi ve Teknoloji Müdürü Ömer Faruk Özel tarafından yapılan bilgilendirme ile başladı. 
NASIROĞLU ŞİRKETİNİN BAŞARI ÖYKÜSÜ ANLATILDI
Nasıroğlu Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ferhat Nasıroğlu, Türkiye Petrollerinden aldıkları küçük ihalelerle başlayıp bugün Türkiye’nin en büyük firmaları arasında yer alan Fernas Şirketler Grubunun başarı öyküsünü anlattı. Rektör Demir, Batman Üniversitesi’nin, Batman’da sanayinin gelişmesi ve geliştirilmesi konusunda yürütecekleri çalışmalara ilişkin sunum yaptı. Milletvekili Özdemir ise TPAO ve TÜPRAŞ gibi kuruluşların Batman’ın sanayileşmesine önemli katkıları olduğunu vurgulayarak, bu kurumların yerel sanayici ile işbirliğinin güçlendirmesinin önemli olduğunu, bu sürece üniversitenin de dahil edilmesiyle birlikte daha verimli sonuçların elde edilmesinin kaçınılmaz olduğunu ifade etti. 
FERNAS, GURUR DUYDUĞUMUZ BİR FİRMA
Vali Şahin “Rotası olmayan bir gemiye hiçbir rüzgâr fayda etmez. Önce inanacaksınız, sonrası geliyor. Yeter ki iyi niyetli olun, çalışkan olun ve doğru zamanda doğru kararlar verin.  Fernas bunun güzel bir örneğidir. Hepimizin gurur duyduğu, Türkiye’nin güzide bir firmasıdır. Sanayide kalifiye eleman çalıştırmak, üretime katkı sunar. İşte üniversite, sanayiye bu desteği ücretsiz verecek. Eğer böyle yapar isek dev adımlarla gideriz. Çünkü Batman’da sermaye var, üretmeye merak var ve girişim var. Bu çok kıymetli bir şeydir.  Batman, bölgesinde başarıyı yakalamış bir şehirdir. Daha ileriye gitmemiz için doğru adımları atmalıyız” dedi.
Konuşmaların ardından Vali Şahin, ilimizde sanayinin gelişmesinde katkı sunan Nasıroğlu Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ferhat Nasıroğlu’na plaket verdi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete