GÜNDEM

“ÜNİVERSİTEDE ÇOBANLIK BÖLÜMÜ AÇILSIN”

Batman'da toplam 6 bin üyesi bulunan Göçerler Derneği bir ilke imza atmaya hazırlanıyor.

“ÜNİVERSİTEDE ÇOBANLIK BÖLÜMÜ AÇILSIN”
25-06-2015 20:32
Google News

Göçerler Derneği Başkanı M. Emin Çelik, bölgede çoban ihtiyacını karşılamak amacıyla Batman Üniversitesi'nde çobanlık bölümü açılması için müracaatta bulunacaklarını söyledi.

Dernek binasında gazetecilerle bir araya gelen Çelik, üniversiteli gençlerin zaman zaman kendilerine gelip tez konusunda bilgi aldıklarını belirterek “Üniversitede okuyan çok sayıda genç var. Bu gençler özellikle besicilikle, yayla hayatı, yerleşik hayat ile göçebe hayatı gibi konularda bizden bilgi istiyorlar” dedi.

TECRÜBELİ ÇOBAN BULAMIYORUZ

Doğu ve Güneydoğu’da tecrübeli çoban sıkıntısı olduğunu dile getiren Çelik “Bölgede çoban bulmakta zorluk çekiyoruz. Özellikle Ağrı'dan, Van'dan arayanlar, kendilerine çoban bulmamızı istiyorlar. Ama eğitimli çoban bulamıyoruz” dedi.

ÇÖZÜM SÜRECİNDE İŞSİZLİK YÜZDE 10 DÜŞTÜ

Çözüm süreci ile birlikte hayvancılıkla uğraşan vatandaşların tekrar yaylaya çıkmasının işsizliği en az yüzde 10 oranında düşürdüğünü aktaran Çelik “Üniversitelerin bulunduğu bölgede tütün çok yetişiyorsa tütünle ilgili bölüm açılmalı. O bölgede tarım ve hayvancılık varsa tarımla ilgili bölüm olması lazım. Batman'da bölgede hayvancılık var, tarım var. Bu nedenle tarım ve hayvancılık üzerine bir bölüm açılması iyi olacaktır” ifadelerini kullandı. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete