GÜNDEM

Üniversitede çocuk korosu kuruluyor

Batman Üniversitesi bünyesinde kurulacak çocuk korosu için seçmeler yapıldı.

Üniversitede çocuk korosu kuruluyor
10-10-2023 10:47
10-10-2023 10:51
BATMAN
Google News

 Merkez Kampüste Güzel Sanatlar Fakültesinde Dr. Öğr. Üyesi Yiğit Karabulut ve araştırma görevlisi Derya Karabulut tarafından gerçekleştirilen seçmelere katılan 8-12 yaş arası çocuklar şarkılar söyledi. Rektör Prof. Dr. İdris Demir, Batman Üniversitesi bünyesinde çocuk korosu kurmalarındaki hedefin 8-12 yaş arası çocukların temel müzik eğitimine katkı sunmak olduğunu söyledi. Bu çalışma ile çocukların bilişsel düzeylerini ortaya çıkarıp daha da geliştireceklerini ifade eden Demir “Güneydoğu'da belirli bir müzik birikimi var. Üniversitemizin öğretim üyelerinin çocuklarımızın bu yeteneklerine bilimsel bir yatırım yapmasını ve önümüzdeki zaman diliminde bunu ileriye taşımayı hedefliyoruz” dedi.

30 ÇOCUK YER ALACAK

Koroda 30 çocuğun yer alacağını belirten Demir "Koro için seçmeler yapıldı. Yaklaşık 30 korist haftanın bir günü derslerini aksatmayacak şekilde üniversitemizde eğitim alacak. Nisan ayında konser vermeyi planlıyoruz” dedi.

Seçmelere katılan çocuklardan Dilan Çiçekli, üniversitenin çocuk korosuna girmek istediğini belirterek, mülakatın iyi geçtiğini söyledi. (AA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Nisan 2024 e-gazete