EĞİTİM

Üniversitede dış politika anlatıldı

Batman Üniversitesinde Medya ve İletişim Topluluğu tarafından Dış Politikada Güncel Meydan Okumalar konulu söyleşi düzenlendi.

Üniversitede dış politika anlatıldı
07-11-2022 03:35
06-11-2022 14:36
BATMAN
Google News

Prof. Dr. Muhittin Ataman’ın moderatörlük yaptığı, Prof. Dr. Murat Yeşiltaş ile Prof. Dr. Ferhat Pirinççi’nin konuşmacı olarak katıldığı program, Batı Raman Kampüsü Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşti. Üniversite Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Türkiye’nin esneklik ve çok taraflılık gerektiren bir atmosferde başarılı bir strateji yürüttüğüne dikkat çekti. Türkiye’nin ayrıca, bölgesel ve küresel sorunların çözümünde de aktif rol oynadığını dile getiren Rektör Demir “Ukrayna krizinin çözülmesi için diyalog konusunda ısrarcı olan Türkiye, uluslararası güvenlik ve istikrarın sürdürülebilir bir zemine oturtulması noktasında değerli girişimlerde bulundu” dedi.

500 YILLIK EMPERYALİZM TARİHİ…

Programda konuşan Prof. Dr. Yeşiltaş, Ukrayna Savaşını değerlendirirken pandeminin bütün sistem, güvenlik ve uluslararası dönüşüm algılarını kökten değiştirdiğini belirtti. Prof. Dr. Ataman ise son 500 yıllık tarihin bir emperyalizm tarihi olduğunu vurguladı. Türkiye’nin krizlere karşı direnç gösterebilecek bir potansiyele eriştiğini, izlediği politikalarla Dünya’daki ve bölgedeki dengelere yön verebilecek seviyeye geldiğini belirten konuşmacılar, söyleşinin sonunda katılımcılardan gelen soruları cevapladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?